Koncert duo Moderata u petak (21. maja) u Leskovačkom kulturnom centru

U petak, 21. maja 2021. godine u 20:15 časova u Leskovačkom kulturnom centru koncert će održati duo Moderato. Zbog ograničenog broja posetilaca ulaz na koncert će biti moguć uz besplatnu kartu koja se može podići na biletarnici Leskovačkog kulturnog centra.

Duo Moderato je muzički sastav iz Beograda koga čine Mima Vrbanić – violončelo i Milan Ignjatović – gitara.
Osnovna muzička ideja, koju neguje duo Moderato, je zasnovana na stilizaciji i obradama etno pesama Srbije i šireg prostora Balkana. Pored ovih pesama u programu su zastupljene i autorske kompozicije inspirisane našim umetničkim nasleđem.

Do sada su objavljena četiri albuma. Prvi „Milkano“, drugi „Igra za dvoje“, treći „Intima“ i četvrti ,,P.S. post scriptum“ za nacionalnu izdavačku kuću PGP – RTS. Kao gosti učestvuje vokalna grupa ,,Konstantin“ iz Niša. Na koncertima i nastupima pridružuje si i Bojan Čukić džez pijanista iz Bora. Za izdavačku kuću AmaDea records iz Bugarske objavili su album – kompilaciju ,,Dance for two“. U pripremi je novi album, povodom 20 godina umetničkog rada, koji se snima u studiju Aleksandra Loknera.

Tokom svog muzičko-scenskog rada ostvarili su značajnu umetničku saradnju sa našim poznatim umetnicima: Oliver Njego, Rade Šerbedžija, Branislav Lečić, Slobodan Trkulja, Miki Manojlović, Ljubiša Stojanović – Louis, Željko Samardžić, hor Srbadija iz Bijeljine. Učestvovali su u poznatoj TV seriji ,,Stižu dolari“ i bili gosti u emisijama kod Mire Adanje – Polak i Timofejev. Muzika ovog dua se našla u serijalu ,,Brevijar“ i ,,Putevi humanizma“. Od koncerata i nastupa u zemlji i inostranstvu izdvajaju se: ,,Mokranjčevi dani“ u Negotinu, ,,Guarnerius“ – centar lepih umetnosti Jovana Kolundzije, teatar na Slaviji, Zvezdara teatar, koncert u ambasadi Kanade, koncert u Kopenhagenu, koncert za naš konzulat u Švedskoj – Malme i Helsinborg, koncert u Nikoziji – Kipar, nastup u ambasadi Rumunije, koncert u Tirani, koncert u Sofiji – Bugarska i Atini – Grčka. Nastupili su u Beogradskoj Areni kao predgrupa VaYa Con Dios. Održali su koncert u Sava Centru povodom obeležavanja 15 godina rada. Učesnici su džez festivala u Petrovcu i džez festivala Nišville 2018 godine. Održali su tri koncerta 2020. godine u Kalkuti, Indija gde su predstavili muziku naših prostora.
Na koncertu u Leskovcu će izvesti deo repertora sa snimljenih albuma i na taj način obeležiti jubilej.

Check Also

Završeni radovi na uređenju trotoara u ulici Bulevar oslobođenja

Radovi na uređenju ulice Bulevar oslobođenja u Leskovcu za ovu godinu su završeni, a po …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *