Home / DRUŠTVO / Kompletno uređenje dvorišta OŠ „Siniša Janjić“
hotel bell

Kompletno uređenje dvorišta OŠ „Siniša Janjić“

U OŠ „Siniša Janić“ u Vlasotincu u toku su radovi na uređenju dvorišta, a Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije dala je naknadnu saglasnost da se sruši stara i izgradi nova ograda.

-Planirani radovi se odvijaju se predviđenom dinamikom. Sprat i potkrovlje su završeni u potpunosti, sad se radi prizemlje. Pošto smo dobili saglasnost za naknadne radove na izgradnji ograde i u dvorištu,  rok za izvođenje je produžen za nekih mesec dana i nadam se da će do kraja godine sve da bude završeno. U kontaktu smo sa roditeljima i oni su veoma zadovoljni načinom i kvalitetom izvođenja radova. Saglasni su da se produži rok zbog naknadnih radova, ali da se uradi kvalitetno u interesu njihove dece, a deca trenutno imaju idealne uslove za rad u obema školama gde se alternativno odvija nastava – kaže direktor OŠ „Siniša Janić“ Goran Mitić.

Što se tiče sportske sale u ovoj školi, tender za nju je završen, ali je jedan od ponuđača uložio žalbu, zbog čega se čeka odluka nadležne republičke komisije.

-Nadam se da će ta odluka stići do kraja godine i da ćemo na proleće početi sa radovima na izgradnji fiskulturne sale u školi „Siniša Janić“- dodaje predsednik opštine Zoran Todorović.

On napominje da je u toku tender za rekonstrukciju i druge škole u Vlasotincu, OŠ „8.oktobar“ i da se očekuje da i njena rekostrukcija počne na proleće.

-Napravićemo raspored da učenici te škole koriste prostorije u školi „Siniša Janić“ i prostorije u zgradi Gimnazije, odnosno Tehničke škole, tako da deca neće biti ugrožena – dodaje predsedk vlasotinačke opštine.

Rekonstrukciju obeju škola finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

 

Check Also

Koliko je Leskovac prihodovao od Roštiljijade?

Ovogodišnji prihod sa turističko privredne manifestacije Roštiljijada iznosi 6 miliona 530 hiljada 304 dinara. Ovo …

Оставите одговор