hotel bell

Ko sve danas ne vozi auto?! Skrenuo na zabranjenom mestu, izazvao udes, pobegao sa lica mesta, a potom i iz automobila

Foto: Ilustracija, Mup Srbije

Ova situacija dogodila se pre dva dana u Moravskoj ulici u Leskovcu, a tok događaja opisuje nam čitalac-očevidac, koji je pozvao policiju i Hitnu pomoć, ali i sam pokušao da pomogne mladiću u zdrobljenom automobilu

Naš sugrađanin (ime poznato redakciji) se juče popodne vraćao s posla, kada mu se pred očima desila ”saobraćajka” u kojoj, samo pukom srećom, niko nije nastradao:

– Iz Bulevara Nikole Pašića je velikom brzinom, u Moravsku ulicu, na mestu gde to nije dozvoljeno, uleteo automobil i govoto iste sekunde se zakucao u vozilo koje se kretalo u suprotnom smeru. Dok smo ja i ostali pešaci, pokavali da shvatimo šta se desilo, vozač koji je izazvao nezgodu je ubacio u rikverc i pobegao s lica mesta. Par nas je pritrčalo drugom automobilu da pomogne šokiranom mladiću, starom, rekao bih, nešto više od 20 godina. Na svu sreću, iako je prednji deo vozila prilično oštećen, vozač nije zadobio teže povrede, što je potvrdila i Hitna pomoć, koja se pojavila za nekoliko minuta, gotovo istovremeno kad i policija.

Na licu mesta je, priča naš sagovornik, pored rasutih delova automobila, ostala i velika mrlja od goriva, jer je izazivaču udesa, verovatno ”pukao” karter:

– Ne mogu da ocenim koliko godina bi mogao da ima, ali je sigurno da se radi o mlađem muškarcu. Opšta je ocena da je bio ili pijan, ili pod dejstvom nekih supstanci. Ono nije bila samo brza i bahata vožnja, onako ne vozi potpuno ”čist” čovek. Kad je pobegao s lica mesta, ulje je nastavilo da curi, pa je za njim ostao trag. Upravo taj trag je pratila policija i kako sam čuo iz razgovora policajaca sa ekipom koja se dala u potragu za njim, auto je pronađen kod Železničke stanice, ali prazan. Neće biti teško otkriti čiji je, a zbog načina na koji se ponašao, trebalo bi da bude najstrože kažnjen.

Naš narod koristi empirijsku jezičku pošalicu: ”Znam koja ”budala” sedi za volanom mog automobila, ali ne znam koja vozi auto iz suprotnog smera”. Stoga, samouverenost ostavite kod kuće i imajte u vidu da nisu svi učesnici u saobraćaju savesni, oprezni, dobro edukovani, svesni, trezni i moralni.

Check Also

U petak i subotu polaganje probnog završnog ispita

Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će učenici osmog razreda osnovne škole …

Оставите одговор