hotel bell

Klinika za dečije i interne bolesti u Nišu dobila dva inkubatora

Foto: UNICEF

U okviru velike kampanje UNICEF-a pod nazivom Tako mali da bi u srce stali koja je pokrenuta prošle godine sa ciljem opremanja i modernizacije neonatalnih jedinica u Srbiji, grad Niš  opremljeniji je za dva inkubatora.

Ivana Mišić, konsultantkinja za zdravstvenu zaštitu majke i deteta u UNICEF-u Srbija, uručila je dva inkubatora vd direktoru Univerzitetskog kliničkog centra Niš, prof dr Zoranu Perišiću u prisustvu prof. dr Emilije Golubović, rukovodioca Klinike za dečije i interne bolesti i Jasmine Stojanov, direktorke Nova Communications koja je jedan od donatora za nabavku inkubatora.

„Želim da izrazim zahvalnost UNICEF-u, na odličnoj dosadašnjoj saradnji, zalaganju i razumevanju potreba dečije klinike, ali i potreba kovid pacijenata, jer su i ranije bili naši partneri od poverenja. Ova značajna donacija, našim najmlađim pacijentima, najranjivijoj populaciji- prevremeno rođenim bebama, biće od izuzetne važnosti za lečenje, pa i u mnogim situacijama, za spašavanje života, jer mi kao najveća zdravstvena ustanova tercijarnog tipa, ka kojoj gravitira oko 2,5 miliona stanovnika, lečimo i zbrinjavamo decu iz čitavog regiona južne i jugoistočne Srbije, a zdravstvena stanja dece, koja dolaze iz drugih ustanova, često su veoma teška. Stoga sam zaista srećan, što će odeljenje intenzivne nege Klinike za dečije interne bolesti biti „bogatije“ za ova dva inkubatora, a mi ćemo se, kao Uprava Univerzitetskog kliničkog centra, na čijem sam čelu, truditi i već uveliko radimo na tome, da maksimalno unapredimo kvalitet pružanja zdravstvenih usluga na dečijim klinikama, kako za novom opreme i aparature, tako i usavršavanjem našeg osoblja, jer su deca naša budućnost“, izjavio je prof. dr Zoran Perišić, vd direktora UKC Niš.

Isporuka dva inkubatora u Nišu treća je danas, budući da je Deyana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji, već uručila jedan inkubator  Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, u prisustvu državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja, prof dr Ferenca Vicka i pokrajinskog sekretara za zdravstvo prof. dr Zorana Gojkovića. U isto vreme UNICEF je isporučio još jedan inkubator Centru za neonatologiju UKC Kragujevac.

Check Also

Gradonačelnik obilazak javnih preduzeća počeo od “Vodovoda“

U prvoj, u nizu poseta javnim preduzećima, gradonačelnik Goran Cvetanović se upoznao sa aktuelnim dešavanjima …

Оставите одговор