hotel bell

Kandidat za gradonačelnika Saša Stojanović predstavio program koalicije “Za pravedni Leskovac”

Kandidat za gradonačelnika Leskovca Saša Stojanović predstavio je na konferenciji za medije osnove programa “Za pravedni Leskovac”.

Na današnjoj konferenciji za novinare u GrO Demokratske stranke u Leskovcu, predstavljena su najznačajnija programska načela, koja, kako je rečeno, predstavljaju prioritete za oporavak našeg grada.

Saša Stojanović, kandidat za gradonačelnika Koalicije „Za pravedni Leskovac“, koju, sem DS-a, čine Reformistička stranka, Pokret Pravda i razvoj, Narodni pokret Srbije i Liga za jug, govorio je o najznačajnijim zadacima u daljem političkom delovanju.

– Zalagaćemo se da porodilje i trudnice brinu samo o svom potomstvu, rasterećene ostalih briga, da deca više nikada ne idu gladna u školu, gde im predaju poniženi prosvetni radnici, da mladi ne beže zauvek iz grada u kome nema posla ni za njih, ni za njihove roditelje. Prioritet će nam biti vraćanje subvencija poljoprivrednicima i stvaranje sigurnog tržišta za poljoprivredne proizvode, davanje stimulacija domaćim privrednicima, a ne samo stranim investitorima, povećanje minimalne cene rada i za to da prosečna primanja jedne porodice budu dovoljna za cenu „potrošačke korpe“, rekao je Stojanović.

Leskovačke demokrate zalagaće se dalje za to da umesto „grada koji stari“ Leskovac bude „mlad grad“, sposoban da se odupre „beloj kugi“, da sva predškolska deca imaju svoje mesto u vrtićima, gde o njima brine optimalan broj vaspitačica zadovoljnih ličnim primanjima, a da se mladi, pametni i obrazovani ljudi vrate u Leskovac, i da ovde imaju uslove jednake onima u inostranstvu ili drugim gradovima u Srbiji, kao i da bolesne leče zadovoljni lekari, a da o državi brinu zadovoljni javni službenici, vojna lica, policajci i sudije, rečeno je na konferenciji. Naš cilj je da jasno definišemo pravce razvoja grada i strategiju razvoja! Da grad ima prihode i od lova i ribolova, ali i od kulture, sporta, nauke i informacionih tehnologija !

– Da „izvozimo“ pamet, a ne ljude! Da budući studenti studiraju na Leskovačkom univerzitetu, sastavljenom od Ekonomskog, Pravnog, Tehnološkog, Poljoprivrednog i Fakulteta umetnosti! Da započnemo hitnu decentralizaciju gradske uprave i oformimo nove gradske opštine: Grdelicu, Vučje i sve one čiji građani veruju da bi status opštine bio bolje rešenje od statusa mesne zajednice! Da svi delovi grada dobiju podjednaku šansu za brži i ravnomerniji razvoj!, izjavio je Stojanović.

Borićemo se za to da mediji budu slobodni, objektivni i odgovorni, i da ih više niko i nikada ne ponižava, da se Leskovac više nikada ne stidi svoje vlasti i svog gradonačelnika ! Da se uvek prisetimo stare izreke da „ovaj grad nismo nasledili od naših roditelja, već smo ga samo pozajmili od naše dece“!, saopštio je Saša Stojanović.

Kampanja DS-a na nivou republike sprovodi se pod sloganom „Živeti normalno, živeti sad“, pod motoom „O ljudima se radi“, rečeno je danas na konferenciji, na kojoj je predstavljen i letak leskovačkih demokrata sa deset najznačajnijih načela u lokalnom programu.

To je samo deset krucijalnih ciljeva, iz kojih se mogu izvući i svi ostali zadaci u našem programu, objasnio je Saša Stojanović, pozivajući građane da se jave ukoliko imaju bilo kakve primedbe, nove ideje i sugestije. On je, takođe izjavio, da će,ukoliko DS bude na vlasti, dati sve od sebe da se ta obećanja ispune, jer Leskovac, kako je rekao, zaslužuje mnogo više od “vlasti koja mu je trenutno na grbači”.

Ana Jovanović

Check Also

Fudbaleri Dubočice osvojili bod na gostovanju u Novom Sadu

Fudbaleri Dubočice igrali su danas u Novom Sadu nerešeno sa ekipom Mladost GAT u utakmici …

Оставите одговор