Kancelarija za mlade demantovala tvrdnje predstavnika Demokratske omladine

Kanvelarija za mlade Grada Leskovca reagovala je saopštenjem na tvrdnje iznete na konferenciji za medije Demokratske omladine.

Ponosni smo na rezultate koje je u prethodnim godinama postigla Kancelarija za mlade, iako se pojedinci ovih dana trude da te rezultate obezvrede.
Naročito smo ponosni na činjenicu da ova kancelarija okuplja veliki broj mladih, obrazovanih ljudi sa kojima realizujemo mnoge projekte.

Degutantno je to što isti ti pojedinci prozivaju Kancelariju i lokalnu samoupravu za nebrigu o mladima, iako se zna da je upravo sadašnje rukovodstvo grada obnovilo Fond za mlade talente 2012. godine, odmah po preuzimanju odgovornosti, koji je bio ugašen od istih osoba koje sad kritikuju rad kancelarije. Od 2012. do danas preko ovog fonda nagrađeno je više od 700 mladih ljudi.

Još jedan konkretan podatak koji govori o kvalitetu rada Kancelarije za mlade je i podatak da je u prošloj godini njen budžet iznosio milion i po dinara, a u ovoj čak tri i po miliona dinara. Poređenja radi podsećamo da ranijih godina ova kancelarija, koja funkcioniše od 2009. godine, nije nikada koristila sredstva iz budžeta grada koja su njoj bila namenjena.

Na kraju, napominjemo da je Kancelarija za mlade otvorena za sve koji žele da svojim radom omoguće pozitivne promene i da doprinesu boljim uslovima za život mladih u Leskovcu. Mi ne delimo ljude po političkoj pripadnosti, niti po bilo kojoj drugoj osnovi, već funkcionišemo kao tim čiji je jedini cilj da u Leskovcu bude što više zadovoljnih mladih ljudi.

Kako nastojimo da naš rad bude što transparentiji, sve podatke o aktivnostima KZM-a, svi zainteresovani građani mogu da pronađu na sajtu www.mladi.gradleskovac.org

Check Also

Redovne isplate iz budžeta grada Leskovca

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćena suma od 3.066.876 dinara za oblast obrazovanja odnosno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *