hotel bell

Kakvi nas popusti očekuju za Black Friday i kako ostvariti najveću uštedu?

Crni petak ili black friday predstavlja dan kada su u svim prodavnicama velike rasprodaje, pa po znatno povoljnijim cenama možete kupiti različite proizvode. Ovaj dan svake godine pada na različit datum, jer se tradicionalno održava zadnjeg petka u novembru, a ove godine održaće se 25. novembra. 

Ono što je važno da zapamtite je  – popusti za crni petak 2022. godine omogućiće vam da nabavite sve proizvode koje su vam potrebni, kao i da odaberete poklone vašim najmilijima za predstojeće praznike.

U nastavku teksta pored toga koje vrste proizvoda možete naći na popustu, saznajte i par trikova za kupovinu kako ostvarili najveću ušteda prilikom šopinga! 

Šta će sve biti na popustu i koliki će popusti biti?

Crni petak je na naše prostore došao iz Amerike, a mi smo ga oberučke prihvatili. Zato poslednjih godina, posebno u tržnim centrima možemo primetiti da sve veći broj radnji odlučuje da snizi cenu svojih proizvoda. U zavisnosti od prodavnice za koju se odlučite popusti mogu biti različiti – od simboličnih 5-10% pa sve do neverovatnih 80%

Osim prodavnica odeće i obuće, očekujte da i prodavnice sa ostalim proizvodima, poput nameštaja i bele tehnike, takođe obraduju svoje kupce i samo ovaj dan ponude posebne cene svojih proizvoda.

Kako Black Friday traje samo jedan dan, važno je da ga ne propustite i odvojite vreme za šoping. Kako popusti traju tokom celog dana, a radno vreme tržnih centara je najčešće produženo, moći ćete da odaberete trenutak za kupovinu koji vam najviše odgovara.

A koja je mana Crnog petka?

Da, i ona postoji. Najveća mana šoping dana je ta što su gužve ogromne, pa je samim tim i razgledanje i odabir stvari otežan. Takođe, kako je velika gužva, veće su i šanse da će se još neko odlučiti za proizvode koje vi planirate da kupite, pa nećete naći odeću i obuću u željenom modelu ili veličini. Međutim za vas imamo savet kako se pripremiti za Black Friday tako da vaša kupovina bude što prijatnija i uspešnija.

Saveti za kupovinu za Crni petak – kako da kupovina bude što prijatnija?

Kao što smo naveli najveća mana Crnog petka je velika gužva koja će vam otežati kupovinu i smanjiti uživanje u njoj. Međutim, kako bi vam ovo iskustvo bilo što prijatnije potrebno je da se adekvatno pripremite.

Pripremite se za kupovinu – unapred istražite ponudu prodavnica 

Prvi savet koji imamo za vas je da nekoliko dana pre velikih popusta istražite ponudu prodavnica koje vas interesuju. To možete učiniti putem interneta, za one prodavnice koje poseduju online shop ili direktnim odlaskom u tržni centar.

Odaberite unapred proizvode koje biste možda kupili, a s obzirom na to da je za vreme šoping dana gotovo nemoguće probati odeću u kabini osim ako nemate vreme za bacanje, posetite prodavnice i isprobajte željene stvari.

Tako ćete na dan poslednjeg petka u novembru jasno znati šta želite, direktno otići u prodavnice koje su vam potrebne i kupiti sve što ste prethodno zacrtali.

Proizvodi sa najvećim popustom – koje proizvode odabrati?

Kako bi ostvarili najveću uštedu važno je da birate proizvode koje kupujete i vodite računa o njihovoj ceni. Pored stvari koje su vam potrebne od odeće i obuće, za Crni petak se najviše kupuju oni proizvodi koji imaju visoku cenu. 

To je zato što je kod proizvoda čija je cena visoka, i popust od 10-15% značajna suma novca pa je razlika u ceni sa i bez popusta velika. U proizvode visoke vrednosti spadaju proizvodi bele tehnike i kućnih aparata, tehnologije, ali i high-end prodavnice odeće i obuće.

Birajte i za svoje najmilije – idealna prilika za kupovinu prazničnih poklona

Kako se praznici bliže, uskoro će vam biti potrebni pokloni za porodicu i prijatelje. Pa zašto tu kupovinu ne bi obavili sad? Osim što ćete imati veći izbor stvari nego pred Novu godinu, iskoristićete sjajne popuste, uštedećete novac, a takođe ćete poštedeti sebe kupovine u poslednjem momentu!

Dođite ranije – ne čekajte poslednji trenutak

Iako je radno vreme prodavnica tokom Black Friday-a produženo, kako bi izbegli najveću gužvu savetujemo vam da u šoping odete što ranije. Najveća gužva svakako se očekuje u popodnevnim i večernjim časovima, kada većina ljudi završi sa svojim radnim danom. Ukoliko dođete ranije, veće su šanse da ćete možda moći da razgledate na miru, stignete u red na kabini, jednostavno pronađete i ne propustite proizvode koji se nalaze na vašoj listi za kupovinu.Nadamo se da smo vam ovim tekstom probudili šoping euforiju i da i vi, kao i mi, ne možete da dočekate kraj novembra. Zato, počnite polako sa pripremama i štednjom za najluđi šoping dan ove godine!

/PR/

Check Also

Na sednici Štaba za vanredne situacije usvojen plan rada za narednu godinu

Grad Leskovac je spreman za zimske uslove, jer je izabrano preduzeće zaduženo za zimsko održavanje …

Оставите одговор