hotel bell

Kako začiniti brak – unesite novine u svoju svakodnevicu

Kada se brak sklapa, očekuje se da će trajati ceo život. Napokon ste pronašli ljubav svog života, čoveka koji budi u vama samo pozitivne emocije i počinjete da živite svoju bajku, noseći ružičaste naočare bar narednih nekoliko godina.

Međutim, po prolasku tih prvih nekoliko ružičastih godina zajedničkog života, vaš odnos postepeno postaje hladniji. Romantična zaljubljenost je nestala, a odleteli su i oni čuveni “leptirići” u stomaku, koji su vam nekada donosili toliko mnogo sreće. Vaš partner jednostavno u vama više ne izaziva onu ludačku sreću koju ste nekada osećali samim pogledom na njega.

Ovome takođe doprinose i nerealne slike braka koje svakodnevno viđamo na društvenim mrežama. Nijedan brak nije bez problema, a vi treba da rešite vaše. Iako deluje kako je trava u tuđem dvorištu uvek zelenija, na vama je da svoju monotonu svakodnevnicu začinite i svoj brak vratite na one zaljubljene početke.

Uneti novine u svoju bračnu svakodnevnicu možete uraditi na nekoliko interesantnih načina.

Ponovo probudite strast

Jedan od najčešćih razloga za krizu u braku jeste zahlađenje strasti između partnera. Za to postoje opravdani razlozi poput stresnog posla ili rođenja deteta. Probudite ponovo strast u vašem braku tako što ćete provoditi više vremena zajedno ili putovati na romantične destinacije.

Recimo, atraktivni donji veš za dame kao poklon će učiniti i više nego dovoljno da se stara strast među vama ponovo probudi, a vaša lepša polovina će se sigurno oduševiti. Dok će na sličan način, i svaka žena moći da iznenadi muškara.

Sitnice su zapravo važne

Sve više psihologa je počelo da govori o tzv. “mikro trenucima”, koji mogu igrati veoma važnju ulogu u ponovnom oživljavanju braka. Radi se o kratkim momentima koji služe da se par poveže, a tiču se mnogih sitnih i lepih detalja koji su u braku odavno zaboravljeni.

Ti sitni gestovi se mogu sastojati iz nežnog držanja za ruku, zagrljaja pred snom ili u prolazu, a to uvek može biti i neki poklončić, recimo u vidu omiljene čokolade. Ne morate čekati praznike da uradite nešto lepo za voljenu osobu i na taj način da malo oživite svoj brak.

Jednako su važna i velika iznenađenja

Sitnice jesu bitne, ali im nečega i u onim krupnijim iznenađenjima koja nekad umeju da izmame čak i suze radosnice. Baš kao što mu i samo ime kaže – iznenađenje ne mora da čeka praznike, ali oni mogu biti pogodno vreme za neko posebno darivanje. 

Pokažite partneru da ga dovoljno poznajete i što je najvažnije – da slušate šta vam priča: ispunite mu neku davnašnju želju, nešto, što vam je pristupačno, a znate da bi voljenu osobu oduševilo. 

Ovo će sasvim sigurno pokrenuti i efekat bumeranga, jer tako lep gest s vaše strane neće ostati nenagrađen. Vaš partner će sasvim sigurno početi znatno više da trudi oko vas kada uvidi da je i vama stalo, a i ponovo će se zaljubiti.

Neka vam aktivno druženje sa drugim ljudima pređe u naviku

Kada uplove u bračne vode, mnogi parovi se obično povuku u sebe. Brojne obaveze oko porodice i dece, posao i svakodnevnica naprosto “progutaju” bračni par i postepeno dovedu do pritiska i nesuglasica koji se negativno odražavaju na zajednički život.

Socijalizujte se, jer je društveni život veoma bitan za oba partnera. Nije važno da li ćete se družiti sa drugima u paru ili odvojeno, vreme je da se pokrenete sa mrtve tačke. Organizujte okupljanja kod kuće sa svojim prijateljima ili odlazite kod njih na druženja – društvena smo bića, te je ovo jako bitna stavka za opstanak vašeg braka koja će vas izvući iz rutine u koju ste upali. 

Vratite se u period kada ste bili u vezi

Pored društvenog života, za kvalitetniji brak neophodno je da se posvetite sebi i da svoje slobodno vreme nekad iskoristite samo za vas dvoje. Organizujte dejt sa svojom voljenom osobom: uzmite karte za bioskop ili pozorište, častite sebe romantičnom večerom ili se jednostavno prošetajte gradom držeći se za ruke i onda svratite na sladoled u obližnju poslastičarnicu.

Jako je važno da budete svesni činjenice da tokom vremena odnosi među ljudima postaju kompleksniji. Potrebno je mnogo vremena da se oni izgrade, ali samo jedan sekund da se unište. Zato je jako bitno da od samog početka vaš odnos bude zasnovan pre svega na poverenju i iskrenosti, jer je to jedan od najvažniji preduslova za izlazak iz svakodnevnice u koju je vaš brak upao, a nijedan od navedenih metoda neće imati puno smisla ukoliko niste spremni da sarađujete.

/PR/

Check Also

Umrežavanje mladih privrednika – Prijave do 27. marta

Kancelarija za mlade Leskovac POZIVA MLADE PRIVREDNIKE da se prijave za UMREŽAVANJE MLADIH PRIVREDNIKA.  Prijave su …

Оставите одговор