Početna / GRADOVI / Leskovac / Još par dana do Grdeličke regate i prvog Moto-skupa

Još par dana do Grdeličke regate i prvog Moto-skupa

        Ovogodišnja Grdelička regata, koja će biti održana u subotu, 13. avgusta, okupiće oko 500 učesnika iz Grdelice, Leskovca i iz drugih gradova juga Srbije, najavio je danas v.d. direktora Doma kulture Grdelica, Marko Trivunić.

 

            Prema programu, spust učesnika Južnom Moravom plovilima svih vrsta bez motora, počeće u minut do podne kod Sarajevskog mosta u Grdelici, a krajnji cilj je 8 kilometara nizvodno, u Dobrotinu. Okupljanje učesnika i timova predviđeno je u 10:30h ispred grdeličkog Doma kulture, a ka startnoj poziciji krenuće se u 11:30h, kaže Trivunić.  Za sve učesnike regate i njihova plovila, obezbeđen je prevoz u povratku, od Dobrotina do Doma kulture u Grdelici, gde će biti organizovan ručak.

Jedanaesta po redu, regata ima za cilj promociju Grdelice i Grdeličke kisure, a početak spusta simbolično je zakazan u minut do 12h, jer smo želeli da ukažemo na stepen zagađenosti našeg kraja, a naročito korita Južne Morave, objašnjava Trivunić.

         Istog dana, u Grdelici će biti održan i prvi Moto-skup, kome će, prema očekivanjima organizatora, prisustvovati oko 350 bajkera sa oko 250 motora. Okupljanje učesnika najavljeno je za 19:30h na košarkaškom terenu u toj varošici.

        Za učesnike regate i moto-skupa i goste, u toku večeri će, na grdeličkom bazenu, biti održan koncert rok grupe „Q-Mashinchiki“

         Iz grdeličkog Doma kulture pozivaju sve građane, koji vole druženje i boravak u prirodi, da u subotu posete Grdelicu i uživaju u pozitivnoj atmosferi.

Pogledaj takodje

U Leskovcu 1 novooboleli – zbog lične neodgovornosti 70 ljudi u samoizolaciji

Na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, izneo je epidemiološke podatke za današnji …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *