JKP Grdelica dobilo novu “Skip” mašinu vrednu 9 miliona dinara

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Javno komunalno preduzeće „Grdelica“ dobilo je novu skip mašinu, vrednosti skoro 9 miliona dinara.

Sredstva u visini od 5 miliona izdvojena su iz gradskog budžeta, dok je ostatak obezbedilo samo komunalno preduzeće.

– Ovo je prvo obnavljanje mehanizacije nakon 40 godina, podsetio je gradonačelnik Goran Cvetanović tokom današnje posete Grdelici, dodajući da je u toku i postupak javne nabavke kiper mašine za ovo preduzeće, koja će grad Leskovac koštati 9 miliona dinara. Takođe, mehanizacija će uskoro biti obnovljena i u leskovačkom „Komunalcu“, a u nabavku novih mašina, u ovoj godini biće ukupno uloženo oko 20 miliona dinara.

Brojna ulaganja zbog kojih smo skoro svake nedelje u Grdelici, pravi je primer decentralizacije i dokaz da naša obećanja nisu samo prazne priče, već konkretna dela, izjavio je gradonačelnik.

Zoran Jović, direktor Javno komunalnog preduzeća „Grdelica“, kaže da je za popravku i održavanje stare mašine, proizvedene još davne 1975. godine, samo u toku 2014-te izdvojeno preko pola miliona dinara, što je ugrožavalo poslovanje preduzeća.

– Dobrom organizacijom u prošloj godini, uspeli smo da nadoknadimo gubitak od 8 miliona 650 hiljada i da 2015-tu završimo sa dobitkom od 2 miliona 670 hiljada dinara. Zahvaljujući gradu, sa novim mašinama ćemo poboljšati kvalitet usluga, smanjiti troškove i ubrzati isplatu zaostalih zarada radnicima, dodao je Jović.

U JKP „Grdelica“, zarade kasne 7 i po meseci. U preduzeću je zaposleno 78 radnika, od kojih će četvoro otići kroz proces racionalizacije radnih mesta u lokalnoj samoupravi.

U Grdelici, gde je četvrtak pijačni dan, volonteri Kancelarije za mlade grada Leskovca delili su novi broj „Leskovačkog glasnika“, na čijim su naslovnim stranama predstavljena tekuća ulaganja lokalne samouprave u ovoj varošici. Inicijativa za današnju akciju potekla je od Milene Stojanović, volontera Kancelarije za mlade, koja je od grada, zbog visokog proseka na studijama medicine, više puta dobijala stipendiju.

Ana Jovanović

Check Also

Objavljene cene benzina i dizela koje će važiti do utorka 30. aprila

e Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine saopštile je nove najvipe cene benzina i dizela koje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *