Početna / DOGAĐAJI / Jelena Spirić: Selektivna pravda je gora od nepravde

Jelena Spirić: Selektivna pravda je gora od nepravde

U prostorijama Gradskog odbora Stranke slobode i pravde danas je održana konferencija za medije, na kojoj je bilo reči o programu stranke ali i o događajima koji su prema mišljenju čelnika SSP-a obeležile prethodnu nedelju.

Jelena Spiric predsednica inicijativnog odbora SSP-a,  ovom prilikom je istakla da je osnovni zadatak ove stranke da se kao opoziciona izbori za pristojniji život građana, i da će upravo iz tog razloga bojkotovati sledeće izbore. Ona je prisutne podsetila da se sutra obeležava 5. oktobar i da se ništa na bolje nije promenilo, već da isti „Aveti prošlosti“ haraju gradom.

„Naš osnovni zadatak je borba za promene!I upravo iz tog razloga ćemo bojkotovati sledeće izbore. Neke od tih promena su povećanje plata lekarima i medicinskom osoblju , povećenje plata nastavnicima, beplatni udžbenici đacima i barem jedan besplatan obrok osnovcima. Ovo je sve izvodljivo jer se i tako velika suma baca na nepotrebne projekte. Sutrašnji dan 5. oktobar nas podseća na „Avete prošlosti“ koji i dalje haraju gradom obučeni u druga odela“.

Spirićeva se u svom obraćanju osvrnula i na događaje koji su aktuelni prethodnih desetak dana a odnose se na neistinite izjave čelnika našeg grada povodom toga da ova stranka ne postoji, zatim povodom toga što odbornici nisu uplatili novac NURDOR-u i nisu želeli da pomognu deci oboleloj od raka.

„Inicijativni odbor naše stranke je osnovan 19. jula ove godine, što možete videti iz priloženog. Pretpostavljam da vladajućoj sili niji drago zbog neke nove opozicione snage.Što se tiče novca odnosno dnevnica kojih su trebali da se odbornici odreknu a nisu, zaključujemo samo da nisu želeli da pomognu deci kojoj je pomoć neophodna“.

Spirićevu zbunjuje činjenica što se niko iz vrha nije izjasnio povodom aktuelnih događaja koji su ovih dana uzdrmali kako Srbiju tako i naš grad.

“ Ostajemo pri tome da gradonačelnik Leskovca mora dati ostavku. Nije bitno kad se desio slučaj, jer se ne može abolirati zato što je pucao pored, a ne u glavu žrtve.

Stranka slobode i pravde iskoristila je priliku da pozove sve žrtve Cvetanovića da se jave, progovore i zaštite sebe, a da će oni uvek biti uz njih , i dati im neophodnu pomoć i podršku.

Drugi govornik advokat i član Inicijativnog odbora Stefan Ružić iskoristo je ovu priliku da predstavi program iz oblasti pravosuđa a koji se odnosi na samostalnu sudsku vlast, borbu protiv bahatih funkcionera i dodao da će oni bojkotovati sledeće izbore.

Pogledaj takodje

Grupa građana „Za Leskovac ZAJEDNO“ predstavila svoj program rada

Odbornička grupa „Za Leskovac – ZAJEDNO“, održala je danas konferenciju za medije na kojoj je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *