Početna / GRADOVI / Leskovac / JEDAN POTPIS MENJA SVE Narodna stranka u Leskovcu prikupljala potpise „protiv Kosova u UN“

JEDAN POTPIS MENJA SVE Narodna stranka u Leskovcu prikupljala potpise „protiv Kosova u UN“

Povereništvo Narodne stranke je, u centru grada danas prikupljalo potpise gradjana u akciji “Jedan potpis menja sve“, kojim se, ustvari zahteva uključivanje kompletne javnosti u rešavanje pitanja Kosova.

Mediji nas obaveštavaju samo o tome da je održan sastanak, predložena platforma, dogovoreno razgraničenje, a da ustvari, gradjani nisu upoznati ni sa jednim suštinskim detaljem i to mora da se promeni, poručeno je sa današnje ulične akcije.

Politika koju vodi aktuelna vlast po pitanju Kosova nije dovoljno transparentna, pa se plašimo i da nije u interesu srpskog naroda. Informisani smo o sastancima i predlozima, ali ne i njihovoj konkretnoj sadržini, što ostavlja sumnju u ispravnost namera aktuelne vlasti, tvrdi Vladimir Dobrosavljević, predsednik Izvršnog odbora Narodne stranke:

– Poslednji predlog je usmeren na razgraničenje, ali mi ne znamo šta se njime postiže. Naša namera je da javnost Srbije sve vreme držimo budnom, kako bi se sprečili pokušaji aktuelne vlasti da udje u političke procese, koji mogu da se završe pogubno po naše državno i nacionalno pitanje. Narodna stranka se protivi bilo kakvoj vrsti promene granica, kao što je nedopustivo da bivši premijer Velike Britanije Toni Bler, u ime Srbije pregovara širom Evrope u vitalnim nacionalnim pitanjima, a da se o tome ni reč ne progovara u Narodnoj skupštini.

 

Nema odustajanja od Kosova, niti se Kosovu sme dozvoliti prisustvo u medjunarodnim institucijama, jer bi teško bilo sprečiti dve punopravne članice Ujedinjenih nacija, Albaniju i Kosovo, da se ujedine. Tako bismo, za par godina imali Veliku Albaniju, koja bi sigurno imala dalje teritorijalne pretenzije ka Srbiji, smatra Dobrosavljević:

– Nedopustivo je i  bilo kakvo prekrajanje granica, u smislu da se jedan deo Srbije ustupa Kosovu, zarad jednog dela njegove teritorije, jer bi to bila budalasta transakcija, u kojoj nešto svoje, dajemo za nešto svoje.

Suštinski, cilj akcije “Jedan potpis menja sve“, koju je Narodna stranka započela još pre dva meseca, jeste da se obezbedi učešće što većeg broja gradjana u formiranje politike prema Kosovu.

– Ne želimo da se političari iza naših ledja dogovore sa Albancima, a da narod Srbije bude stavljen pred svršen čin. Ovom peticijom, koja ima političku snagu, hoćemo to da sprečimo. Nedavno je predsednik Vučić rekao da je njegova politika na Kosovu doživela poraz, prozivajući pritom jedan deo rukovodstva Srpske pravoslavne crkve i opoziciju. Prepoznali smo se i želimo da izdejstvujemo maksimalno uključivanje javnosti u odlučivanje o daljoj sudbini Kosova.

Pored prikupljanja potpisa, članovi Povereništva Narodne stranke u Leskovcu, koje će, do kraja godine prerasti u Gradski odbor, delili su i stranački časopis “Reč naroda“.

S. Ć.

Pogledaj takodje

Meka ružica krasi bašte na jugu Srbije, a ima i lekovita svojstva

Alcea rosea, kineska ruža, havajska ruža, na jugu Srbije odomaćena kao ‘’meka ružica’’, cvet je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *