Izuzetna saradnja sa Unicefom na zaštiti dece u Srbiji

Povodom odlaska direktorke UNICEF-a iz Srbije Ređine De Dominićis održan je sastanak sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem na kom se razgovaralo o dosadašnjim zajedničkim projektima i njihovim rezultatima.

Ministar Đorđević istakao je da je dosadašnja saradnja Ministarstva sa UNICEF-om bila na izuzetno visokom nivou i da se nada da će se ona nastaviti i sa budućim direktorom.

„Zadovoljstvo mi je bilo da sarađujem sa osobom koja ima jasne ciljeve i koja je uložila maksimalne napore da ih ostvari. Zaštita dece i obezbeđivanje njihovog bezbrižnog detinjstva i lepše budućnosti su naša zajednička obaveza i zadatak na kome smo posvećeno radili. Srbija će nastaviti da se zalaže za obezbeđivanje što boljeg položaja dece i verujem da ćemo nastaviti dobru saradnju i u budućnosti sa UNICEFOM“, rekao je Đorđević i poželeo direktorki uspeh u daljoj karijeri.

Direktorka UNICEF-a Ređina De Dominićis istakla je da će zajednički uspesi koji su ostvareni u prethodnom periodu na polju položaja dece i njihovih prava u Republici Srbiji biti zaokruženi usvajanjem Zakon o zaštiti deteta, za koji smatra da je od velike važnosti i da će značajno unaprediti položaj ove kategorije stanovništva.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

Saopštenje kabineta gradonačelnika u vezi zarada u kompaniji Jura

Kabinet gradonačelnika Leskovca reagovao je danas saopštenjem na pojedine tvrdnje o kompaniji Jura. Saopštenje prenosimo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *