Početna / DOGAĐAJI / Izabrano novo rukovodstvo opštine Medveđa
hotel bell

Izabrano novo rukovodstvo opštine Medveđa

U Medveđi je juče održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Medveđa. Po dnevnom redu usvojen je izveštaj izborne komisije o održanim izborima 08. septembra 2019. godine, na kojima su građani poverenje dali listi SNS-SPS-Jedinstvena Srbija.

Od ukupno 25 odborničkih mandata koliko broji novi saziv Skupštine, 18 mesta pripalo je vladajućoj koaliciji. Nakon verifikovanja mandata, odbornici su položili zakletvu.

Za predsednika skupštine jedini predlog dao je Nebojša Arsić, koji je predložio Milana Stevanovića, strukovnog ekonomistu. Tajnim glasanjem, sa 22 glasa “Za”, ovaj predlog je podržan, čime je Milan Stevanović izglasan za novog predsednika Skupštine opštine Medveđa.

“Lično smatram da ne bi trebalo da se delimo, već da svi zajedno radimo u interesu građana“, navodi Stevanović i dodaje da će podjednako komunicrati i sa građanima i sa odbornicima.

Za zamenicu predsednika opštine izabrana je Gorana Bajović, dok je za Sekretara skupštine izabran Vladica Đokić.

Nakon toga pristupilo se izboru predsednika opštine Medveđa. Kao jedinstveni kandidat ispred koalicije SNS-a, SPS-a i jedinstvene Srbije predložen je dosadašnji predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić koji je izglasan sa 21 glasom od 22 prisutna odbornika.

Pored izbora predsednika opštine, odbornici su objedinili tačke 8,9 i 10 i istovremeno glasali za zamenika predsednika opštine i članove Opštinskog veća. Prema rezultatima glasanja, Goran Ivanović imenovan je za zamenika predsednika opštine, a za članove Opštinskog veća izglasani su: Dragan Kulić, Dragan Milićević, Momčilo Drašković, Vlada Babić i Miloš Filipović.

U svom obraćanju odbornicima i svim garađanima opštine Medveđa, predsednik opštine Medveđa istakao je da nam predstoji ulaganje države u Sijarinsku Banju i završetak velikog broja započetih projekata. Cilj je da se nastavi uređenje i rekonstrukcija puteva po svim mesnim zajednicama, i da do svih meštana bude urađen prilaz u neko dogledno vreme.

Odbornik Partije za demokratsko delovanje, stranke koja je bila u vlasti u proteklom sazivu nije prisustvovao glasanju, dok su dva odbornika koalicije Alternative za promene i Demokratske partije tokom glasanja bili uzdržani.

Pogledaj takodje

U Pčinjskom okrugu 83 novozaražena, u Covid bolnici 152 pacijenta

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 241 uzorka iz Pčinjskog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *