Početna / DRUŠTVO / Humanost na delu: Osuđenici donirali novac za lečenje bolesne dece
Reklama

Humanost na delu: Osuđenici donirali novac za lečenje bolesne dece

Reklama

Ministarstvo pravde Vlade Republike Srbije saopštilo je da su 174 osuđenika u KPZ u Požarevcu (Zabela) donirala 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji, odričući se dela novca koji im je uplaćen na ime jednokratne pomoći države od sto evra za ublažavanje posledica epidemije koronavirusa.

Osuđenici u ovom zavodu su sami došli na ideju da doniraju sredstva za decu kojoj je neophodna finansijska pomoć za izlečenje.

U saopštenju se podseća i na to da su osuđenici u KPZ u Nišu 2018. godine, zajedno sa zaposlenima, donirali novac za kupovinu pokretnog inkubatora koji ima presudan značaj za život tek rođene dece.

Na početku aktuelne epidemije, oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji (Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i  Novom Sadu) odreklo se jednog suvog obroka u korist najsiromašnijih građana, što je takođe bila akcija koju su osuđena lica sama inicirala.

Takođe, osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu odmah na početku epidemije počeli su da šiju dnevno i do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i lica lišena slobode u svim zavodima kako bi se sprečilo širenje koronavirusa, a ta proizvodnja i dalje traje, dodaje se u saopštenju.

Pogledaj takodje

Vesna Stanković iz Vlasotinca, prva žena davalac krvne plazme sa juga Srbije

Vlasotinčanka Vesna Stanković, zapsolena u kompaniji „Hruner“, prva je žena davalc krvne plazme sa juga …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *