hotel bell

Humani Gimnazijalci organizovali akciju za pomoć Danijeli

Učenici vlasotinačke Gimnazije “Stevan Jakovljević” juče su se povodom 8. marta, sa svojom profesorkom Biljanom Pipović, okupili ispred zgrade opštine, kako bi sproveli još jednu humanitarnu akciju – pomoć Danijeli.

Ona je već 11 godina u budnoj komi, to je ujedno bio i jedini humanitarni štand, a prodavali su medonosno cveće u biorazgradivim saksijama i knjige. Učenici koji su učestvovali na bazaru su članovi English club i učestvuju u međunarodnim eTwining projektima.

“Mi smo se želeli da damo doprinos Danijelinom ozdravljenju, uložili smo trud, rad, entuzijazam da sprovedemo akciju. Akcija je u okviru projekta “Terra Nostra, Mare Nostra “ – “Naša zemlja, naše more”. Cilj projekta je očuvanje životne sredine i podizanje svesti o važnosti prirode za čoveka. Tako smo spojili dobro i korisno i promovisali smo zlatnu vrednost, a to je, pre svega, biti čovek. Veoma mi je drago što sam deo ekipe koja je uspešno sproveala ovu akciju”, rekla je učenica Gimnazije Ana Stojanović.

Inače, ovo je završna aktivnost u okviru projektnog zadatka Poznate žene i njihov uticaj, koji je deo međunarodnog projekta Historija Magistra Vitae .

“Odlučili smo da organizujemo ovu akciju ovog dana, ne samo kako bi skupili novac i pomogli jednoj majci koja nije upoznala svoje dete jer je upala u stanju budne kome odmah nakon porođaja, već i kako bi širili svest o važnosti današnjeg dana”, dodala je učenica Anđela Nikolić.

U okviru međunarodnog eTwinning projekta vlasotinački gimnazijalci sarađuja i sa partnerima iz drugih zemalja.

“U okviru ovog projekta sarađujemo i sa partnerima iz Portugalije, Češke, Italije i Francuske. Kroz projekat smo upoznali bolje njihovu istoriju i bitne žene u istoriji putem raznih aktivnosti tokom godine. Realizaciju ovog projekta započeli smo u virtualnom prostoru sa našim vršnjacima, nastavili u prostorijama naše škole gde smo govorili o rodnoj ravnopravnosti, potrebi da se stalno ističe doprinos žena u razvoju nauke i društva i završili ga na najbolji mogući način – humanitarnim bazarom na platou u centru grada”, pojasnila je još jedna gimnazijalka Jelena Jović.

“Kao nastavnik uvek se trudim da gradivo koje obrađujemo u učionici povežem sa stvarnim životom, jer škola nije samo obrazovanje već i vaspitanje. i zato smo iskoristili današnji dan da pomognemo jednoj ženi, govorimo o značaju rodne ravnopravnosti i da se podsetimo zašto su bitne empatija, tolerancija, poštovanje, razumevanje, a ponajviše ljubav”, kaže profesorka engleskog jezika i pokretač akcije Biljana Pipović .

Check Also

Vlasotince: Advokati profitirali od tužbi za eksroprijaciju

Pred kraj jučerašnje sednice Skupštine opštine Vlasotince sa puta,iz Beograda,stigao je predsednik opštine Bratislav Petrović, …

Оставите одговор