Home / DRUŠTVO / HISARSKI ŠAMPIONI: Podrška štićenicama Sigurne kuće
hotel bell

HISARSKI ŠAMPIONI: Podrška štićenicama Sigurne kuće

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, udruženje „Hisarski šampioni“ u saradnji sa vrtićem „Agnes“ posetili su danas sigurnu kuću u Leskovcu.

Ovom prilikom želeli su da daju podršku štićencama sigurne kuće i da upute poruku celoj zajednici da nije sramota biti žrtva nasilja. U ime udruženja prisutnima se obratio Stefan Pešić koji je podsetio na važnost dana kako za žrtve porodičnog naselja tako i za celu zajednicu.

„Nasilje nad ženama predstavlja najrasprostranjeniji oblik kršenja osnovnih ljudskih prava. Ono često ostaje nevidljivo dok se ne dogodi neki tragičan ishod, zato je neophodno na vreme ga prepoznati i sprečiti . Ovom akcijom smo hteli da poručimo je nasilje blizu nas iako to ne želimo da prihvatimo. Na svaki vid ispoljavanja nasilja se mora reagovati, kazao je za portal Dnevnik juga Stefan Pešić, diplimirani pravnik.

Kako je juče jednom od štićenika sigurne kuće bio rođendan, udruženje je iskoristilo priliku i da ga obraduje poklonivši mu rođendansku tortu.

Svesni štetnih posledica nasilja u porodici, iz vrtića „Agnes“ poručuju da za nasilje ne postoji kompromis,da su najveće žrtve zapravo deca koja se sećaju, pamte i osećaju.

Check Also

Savet za razvoj grada Leskovca predložio jačanje aktivnosti u pripremi infrastrukture za domaće preduzetnike

razvoj grada Na 43. sednici Saveta za razvoj grada Leskovca, održanoj 25.11.2021. godine, razmatrana su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *