hotel bell

Gradsko veće usvojilo izmene Plana javnih nabavki, Odluku o saradnji sa opštinom Strumica i kandidate za Savet za bezbednost

Gradsko veće Leskobva održalo je danas 75. sednicu na kojoj su razmotrene i usvojene 4 tačke dnevnog reda.

Gradsko veće je usvojilo izmene Plana javnih nabavki za 2023. godine. Ovom odlukom predviđena su sredstva za rekonstrukciju, dogradnju i nadogradnju Dečijeg dispanzera u Leskovcu u iznosu od skoro 496 miliona dinara, a radove će finansirati Vlada Srbije.

U planu je i rekonstrukcija Osnovne škole Aca Sinadinović u Predejanu, a preko Ministarstva za javna ulaganja obezbeđeno je skoro 378 miliona dinara.

Za unapređenje energetske efikasnosti i opremanje računaraskog kabineta u Osnovnoj školi Bora Stanković u Guberevcu predviđeno je u saradnji sa programom EU PRO Plus 167.000 dolara.

Za projekat Regionalni GIS centar juga Srbije koji finansira Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave predviđeno je 23.148 Franaka.

Za nabavku i izgradnju Pilona na Gradskom trgu predviđeno je 22.900.000 dinara.

Gradsko veće je usvojilo predlog Rešenja o izboru Saveta za bezbednost grada Leskovca. Za predsednika je predložen Zpran Branković, član Gradskog veća a za zamenika predsednika predložen je Oliver Antanasijević, zamenik predsednika Skupštine grada Leskovca.

Gradsko veće usvojilo je i predlog o bratimljenju, odnosno uspostavljanju saradnje sa opštinom Strumina iz Repiblike Severne Makedonije. Zaključeno je da saradnja dva grada može biti obostrano korisna, posebno u saradnji o projektima koje finansira Evropska unija.

Check Also

SLAVLJE LESKOVČANA! Košarkaši Zdravlja pobedili ekipu Vršca

Košarkaši Zdravlja pobedili su večeras pred svojim navijačima ekipu Vršca rezultatom 96:93 (23:19, 28:27, 24:22, …

Оставите одговор