Početna / GRADOVI / Leskovac / Gradsko veće ODBILO PREDLOG Komisije o raspodeli sredstava sportskim klubovima

Gradsko veće ODBILO PREDLOG Komisije o raspodeli sredstava sportskim klubovima

Gradsko veće Leskovca odbilo je danas predlog Komisije za odobravanje godišnjih programa u oblasti sporta o raspodeli sredstava u 2019. godini.

Gradski većnici su JEDNOGLASNO odbacili predlog odluke o raspodeli 60 miliona iz gradskog budžeta.

Prema predlogu koji se našao pred većnicima, sredstva za sportske klubove i organizacije u 2019. godini povećana su u odnosu na tekuću godinu sa 55 na 60 miliona dinara.

Ja sam iskreno mislio da ću od predsednika komisije da čujem kakve su rezultate postigli, šta su uradili u prethodnoj godini. I na osnovu čega se kandiduju za finansijska sredstva u narednoj godini. Kao što vidite izveštaj je bio kratak, koncizan i potpuno nejasan. Dvadeset četiri miliona dinara su imali 2014. godine, ove godine 55 miliona. Zahtevi su bili na 117 miliona. Aman ljudi, imate li malo osećaja i meru za pravdu, za rezultate, za postignut doprinos i kakvi ste ambasadori Leskovca i kakvi ste bili u prethodnom periodu – zapitao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca je kao posebno loše istakao rezultate fudbalskih klubova za koje je rekao da nisu nikakvi ambasadori grada.

Gradsko veće Leskovca odbilo predlog Komisije za sport – pogledajte šta je o predlogu na sednici rekao gradonačelnik Goran Cvetanović

Publicerat av Dnevnik Juga Tisdag 11 december 2018

I vi znate da nikada nisam tražio da ovaj sport dobije više, a onaj manje. Ni za jedan klub, ni za jednu osobu nikada nisam ni pitao. Ali sam na pripremnom sastanku saznao da 5 miliona dinara nije dato samo klubovima koji idu u viši rang, a rečeno je da se ne smanjuju sredstva drugima. pre svega mislim na plivače i na vaterpoliste. Mlada su to deca, perspektivna. Individualni sportovi su individualni sportovi. I vi ste kao komisija smanjili najboljim sportistima grada, pravim ambasadorima  po 50.000 dinara sa njhovog budžeta da bi dali fudbalerima koji su najgori ambasadori i najgori sportisti našeg grada. Pri tome nisam video nijednu promenu da ste uradili do sada, nijednog niti direktora kluba niti bilo kog rukovodioca da ste do sada promenili. Molio sam, preklinjao evo već 6 godina ali neću više da vas molim, da od 3 kluba napravite jedan klub i da sa tim jednim klubom idete napred,  da ostali pre svega rade za podladak. Ništa od toga niste uradili. Molim članove Gradskog veća da ne glasate za ovaj predlog i date šansu komisiji d aovim ljudima kojima je smanjen vratite novac. Zašto da im smanjite, možda nisu doneli medalje – naglasio je Goran Cvetanović.

Gradonačelnik je podsetio na ulaganja u sportsku infrastrukturu u prethodnom periodu.

Izgradili smo novi teren sa veštačkom travom vredan 33 miliona dinara, hala Partizan je završena što se tiče ministarstva sporta. Obezbedili smo 100.000 evra za košarkaše. Uredili fiskulturne sale, poput Vožda Karađorđa da deca mogu da se bave sportom. napravili smo 16 tereba, i to su ulaganja u sport. I vi ste dali sebi za pravo da nekome ko ima rezultate smanjite za 50.000 dinara. Rekli ste da svi ostali na istom nivou, a da ovi što ulaze u viši rang dobijaju više novca. Slagali ste me, lako je biti savremeni Robin Hud uyimate od jednih i dajete sebi. Pa dajte nekim drugim, nemojte sebi da dajete. Ja nisam ;ovek koji se bavi populisti;kim idejama, a fudbal svi ole. Moramo da se pogledamo u oči i da budemo iskreni jednom. nema više laži i obmane i ako nastavite ovako da se ponašate nećete imati moju podršku – zaključio je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Najveće povećanje prema predlogu Komisije trebao je da dobije GFK Dubočica sa 3,8 miliona na 8 miliona dinara. Dubočica igra u Srpskoj ligi Istok, a jesenji deo prvenstva završila je na 13. mestu sa 19 osvojenih bodova u 17 odigranih utakmica.
Najveće smanjenje je takođe u fudbalu i to u istom stepenu takmičenja u kojm je i Dubočica. FK Moravac Orion je u 2018. godini dobio 4 miliona idnara, a za 2019. bi prema predlogu komisije trebao da dobije 2,25 miliona. Moravac Orion je jesenji prvenstva u SLI zavrpio na 4. mestu na tabeli sa 30 osvojenih bodova i pobednik je Kupa Jablaničkog okruga i finalista Kupa Regiona istočne Srbije.

Komisija je predložila da Rukometni klub Dubočica 54 koji se bori za viši rang dobije 9,5 miliona u odnosu na 7 mliona u 2018. godini. Za Košarkaški klub Zdravlje Leskovac planiran je 9,1 milion u odnosu na 6 miliona dinara u tekućoj godini. Oba ova kluba nalaze se u vrhu tabele i bore se za plasman u prvu ligu u svojim sportovima.

Komisija je predložila i povećanje sredstava za Odbojkaški klub Dubočica koji se nalazi na 1. mestu i bori se za plasman u viši rang.

Predlog Odluke koju su gradski većnici odbacili.

Pogledaj takodje

U četvrtak bez struje dve ulice u gradu

U četvrtak zbog radova deo stanovnika dve gradske ulice neće imati struju – saopšteno je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *