hotel bell

Gradsko veće Leskovca o urbanističkim planovima, radu javnih preduzeća, planu nabavki, koncesiji za prevoz, stanovima, grejanju, poljoprivredi i pobratimljenju

Gradsko veće Leskovca održalo je danas svoju 79. sednicu na kojoj je razmotreno 26 tačaka dnevnog reda.

Sednica Gradskog veća počelo je minutom ćutanja zbog tragičnih događaja u Srbiji u proteklih nekoliko dana.

Gradski većnici usvojili su predlg Odluke o izradi plana regulacije za dalje uređenje industrijske zone pored starog auto puta između naselja Bobište sa jedne, i naselja Ančiki i Bratmilovce sa druge strane.

Usvojen je i Tromesečni izveštaj o radu javnih i javno komunalnih preduzeća koji je pripremila Gradska uprava. Usvojena je i Odluka o načinu korišćenja i raspolaganja stanovima u javnoj svojini.

Gradsko veće jednoglasno je usvojilo izmene plana javnih nabavki, o čemu će biti reči u posebno vesti.

Gradski većnici su jednoglasno usvojili Odluku o usvajanju predloga Koncesionog akta za poveravanje komunalne delatnosti linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji Grada Leskovca i upućena Skupštini grada Leskovca na razmatranje i usvajanje. Utvrđen je i predlog Rešenja o imenovanju stručnog tima – komisije za sprovođenje postupka izbora privatnog partnera kome se poverava obavljanje komunalne delatnosti linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada Leskovca po modelu javno – privatnog partnerstva sa elementima koncesije, a za članove su izabrani Đorđe Belenzada, stručni savetnik koji bi trebao da bude i predsednik komisjje, Milan Stojanović i Jovan Jović iz Odeljenja za javne nabavke Gradske uprave Grada Leskovca. I o ovoj temi detaljnije ćete narednih dana moći da pročitate u posebnim tekstovima na Dnevniku Juga.

Gradsko veće usvojilo je i predlog Odluke o uslovima i načinu obavljana snabdevanja toplotnom energijom, kao i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odlukje o osnivanju Apotekarske ustanove Leskovac kojom se sedište ove ustanove premešta u Pečenjevce.

Usvojen i predlog Operativnog plana odbrane od poplava kao i Progam podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2023. godinu.

Usvojen je i predlog Odluke o uspostavljanju saradnje sa opštinom Aristotelih Opštinske zajednice Jerisoso u Grčkoj.

Rešenje o imenovanju Ivana Đorđevića za direktora Javnog preduzeća Gradske autobuske stanice Leskovac takođe je usvojeno jednoglasno. Đorđević je i u prethodne 4 godine obavljao ovu funkciju

Gradsko veće je dalo saglasnost i na Rešenje o izboru projekata iz obklasti kulture koji će biti finansirani i sufinansirani iz budžeta Grada Leskovca, o čemu ćete više moći da pročitate u posebnoj vesti.

Check Also

Devetogodišnji Antanasije Stamenković 3. na pionirskom prvenstvu Srbije u mačevanju

Mačevalački klub Dubočica iz Leskovca nastavio je sada već tradiciju osvajanja medalja na državnom prvenstvu …

Оставите одговор