Home / DOGAĐAJI / Gradonačelnik Leskovca na tradicionalnom susretu NALED-a na Belom dvoru
hotel bell

Gradonačelnik Leskovca na tradicionalnom susretu NALED-a na Belom dvoru

Juče je održan tradiconalni Septembarski susret u organizaciji NALED-a kojem je ove godine prisustvovalo preko 1400 gostiju, državnih i lokalnih lidera, privrednika, predstavnika međunarodne zajednice i diplomatskog kora. Oni su kao i svake godine na Belom dvoru su obeležili kraj leta i početak nove sezone reformi za unapređenje poslovnog ambijenta u Srbiji.

Ovoj svečanosti je sa saradnicima prisustvovao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je prethodne godine po treći put izaban za člana Upravnog odbora, dok je kao predstavnik lokalne samouprave koja poseduje BFC sertifikat sa najboljim procentom ispunjenosti strogih kriterijuma, čak 96,33%, deo BFC kluba.

Septembarski susret su otvorili predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ambasador Švedske Nj.E. Anika Ben David, Vladisav Cvetković, predsednik Upravnog odbora NALED-a i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je kazala:

„Upućujem zahvalnost na svemu onome što smo zajedno uradili, hvana na svoj podršci i pomoći koju ste i vi i donatori dali onim reformama koje smo zajedno implementirali. I jedna reč o vremenima koja su pred nama. Pred nama su izuzetno izazovna vremena, ali ono što je važno da kažem, kao neko koje je večni optimista, je kada su pred vama veliki izazovi i problemi, onda uspesi koje postižete jesu samim tim mnogo veći i značajniji. Tako da se ja radujem mnogo većim i značajnijim uspesijma koje ćemo zajedno postići u godini pred nama. Hvala vam mnogo i srećan rad!“

Sastavni deo Septembarskog susreta je i predstavljanje i degustacija odabranih lokalnih specijaliteta, hrane i vina sa geografskim poreklom. Grad Leskovac je predstavio svoje prepoznatljive proizvode – predstavnici juga Srbije bili su mlekara Gložane, destilerija Trivulesk, poslastičara Sanjeli i Mesokombinat. Grad Leskovac je obezbedio i poklon za sve goste – domaći Leskovački ajvar – Original.

Violeta Jovanović, izvršni direktor NALED-a je u svom obraćanju istakla:

„Kad gledamo unapred, mora da se kaže da će nam tu biti potrebna snaga NALED-ove strele, da i u vremenima nesigurnosti budemo garant dijaloga solidarnosti i stabilnosti u ovom delu Evrope. Mnogo smo postigli, ali naravno, uvek želimo više, po tome smo poznati, ali sve izazove koji su pred Srbijo9m, verujem da možemo zajedno da prevaziđemo, i to kažemo iz više razloga, pre svega zato što ste vi tu, naši članovi, naši partneri, lideri u svojim oblastima, oni sa kojima smo izgradili poverenje koje traje i stfvarno smo postigli neverovatne rezultate. Izazovi za nas ne postoje zato što su ovde među nama izuzetni pojedinci, Najčlanovi, naši reformatori koji su sam vrh one NALED-ove strele, koji će tek da nam bude potreban.“

Ona je zatim pozvala na binu preko 100 zaposlenih u Nacionaloj alijansi za lokalni i ekonomski razvoj kako bi zajedno proglasili najzaslužnije i najaktivnije članove za 2022. godinu; za Najčlana iz redova privrede proglašen je Željko Tomić iz kompanije OSA Računarski ineženjering, dok je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prema mišljenju zaposlenih u NALED-u Najčlan iz redova lokalnih samouprava.

Check Also

Trg pun malih istraživača: Manifestacija po meri svih generacija

Evropska noć istraživača, pokrenuta sa idejom da se nauka populariše i približi svima, preselila se …

Оставите одговор