Home / GRADOVI / Leskovac / Gradonačelnik Leskovca kum na slavi grada Bijeljina u Republici Srpskoj
hotel bell

Gradonačelnik Leskovca kum na slavi grada Bijeljina u Republici Srpskoj

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa saradnicima prisustvuje proslavi slave grada Bijeljine – Dana Svetog Pantelejmona.

Gradonačelnik Bijeljine gospodin Mićo Mićić ukazao je čast gradonačelniku Leskovca i, prilikom boravka u Leskovcu, kada su dva gradonačelnika potpisala sporazum o saradnji, pozvao dr Gorana Cvetanovića da bude ovogodišnji kum na gradskoj slavi.

-Želim svim građanima Bijeljine i Republike Srpske puno zdravlja, sreće i uspeha i da svake godine budemo što brojniji, i da svake godine novim infrastrukturnim objektima, novim fabrikama, novim pozicijama i mestima ulepšamo živote naših sugrađana – poželeo je dr Goran Cvetanović domaćinima.

Gradonačelnik Cvetanović je istakao i da su dva grada bratimljenjem napravila konekciju u svim sferama života, napominjući da je ovaj Grad u Srbiji poznat po velikim energetskim potencijalima.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić čestitao je Slavu svim Bijeljincima i svima koji Pantelino slave kao porodičnu slavu, sa željom da je obilježe u zdravlju, miru i slozi.

– „Pantelinski dani“ su najvažnija manifestacija u našem Gradu, a ove godine smo imali dobru posjećenost svih događaja koji su bili uvršetni u zvanični kalendar svečanosti. Veliki broj zvanica odazvao se našem pozivu da prisustvuje završnim pantelinskim svečanostima i još jednom smo pokazali da smo Grad otvoren prema svima, Grad jednakih šansi i prava za sve i bitno je da to naši gosti prepoznaju. Ovaj Dan simbolizuje mir i toleranciju, s obzirom na to da smo postali prepoznatljivi u regionu i u svijetu kao Grad u kome se poštuju ljudska prava i gdje vladaju demokratski odnosi. Imamo goste iz desetak zemalja, u posjeti nam je 27 delegacija i ambasador Indije, a želim da se zahvalim i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji je došao danas u Bijeljinu da uveliča našu slavu – naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je u ime Republike Srpske i njenih institucija čestitao slavu gradonačelniku i svim građanima Bijeljine.

– Okupljanjem dragih gostiju i prijatelja šaljemo poruku mira, sa željom da se ovdje učvrsi pravi mir i da živimo njegujući naše običaje i tradiciju. Hvala gradonačelniku na pozivu, jer je Bijeljina za Republiku Srpsku jedan od važnih strateških centara i drago mi je što sam kao predsjednik Vlade, a nakon toga predsjednik Republike učestvovao u realizaciji kapitalnih projekata u ovom Gradu, kao što je Bolnica „Sveti Vračevi“, protočni kanal i obilaznica oko Bijeljine. Sada gradimo Drinski nasip, koji će zaštiti Bijeljinu od poplava – naveo je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Pored gradonačelnika Leskovca proslavi slave prisustvuju više delegacija gradova pobratima Bijeljine, među kojima su i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vućević, gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrijevski, generalni konzul Srbije u Republici Srpskoj Vladimir Nikolić, ambasador Indije u BiH Raul Čabra i drugi.

Check Also

Pucnjava u selu kod Leskovca, iz lovačke puške ranio komšiju

U jednom selu u okolini Leskovca sinoć se dogodio incident – pišu beogradski mediji. Kako …

Оставите одговор