Početna / DOGAĐAJI / Gradonačelnik Bora posetio Leskovac
hotel bell

Gradonačelnik Bora posetio Leskovac

U Svečanoj sali Grada Leskovca, gradonačelnik Leskovca priredio je prijem za gradonačelnika opštine Bor, Aleksandara Milikića.

„Uvek je prijatno ugostiti prijatelje iz drugih gradova čije posete nam služe da razmenimo iskustva, unapredimo saradnju i razvijemo ideje. Razgovarajući sa gospodinom Aleksandrom došao sam do saznanja da se i u Boru grade saobraćajnice, brine o mladima, starijima, poljoprivrednicima, ulaže se u zdrastvene ustanove, u škole, jednom mišlju, kao i u čitavoj Srbiji brine se o čoveku,“ – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić izrazio je veliko zadovoljstvo što je danas u jednom od najlepših gradova u Srbiji.

„Leskovac se iz dana u dan menja, ovo nije Leskovac kakav ja pamtim, danas je to mnogo lepše i mnogo bolje. Ono što malo ljudi zna jeste da je Leskovac kulturni centar Srbije, na vrhu po kulturnim aktivnostima koje se dešavaju. Drago mi je što Leskovac mogu da uzmem kao primer kada su u pitanju kulturne aktivnosti i kulturne institucije. Ono što je sinonim za Leskovac jeste „Roštiljijada“. Ovo je grad dobrih ukusa i mirisa, ali pre svega grad dobrih ljudi. Ovde imam mnogo prijatelja, jedan od njih je i gradonačelnik Cvetanović. Grad Leskovac ima dobru razvojnu šansu i ima priliku i mogućnost da ide korak u napred zajedno sa ravojem Republike Srbije i politike koju vodi Republika Srbija,“ – rekao je gradonačelnik Milikić istakavši posebno zadovoljstvo što je predsednik Aleksandar Vučić najavio novi auto-put za grad Bor, što je velika stvar i veliki pomak za ovaj grad.

Govorivši o gradu Boru gradonačelnik Milikić je dodao da i njihov grad ima mnogo toga da ponudi.

„Ono što treba napomenuti je da je grad Bor grad koji ima da ponudi i turističke destinacije, iako je rudarski grad, to su: Borsko jezero, prelepo jezero, planina, Lazareva pećina i sve ono čime se mi dičimo i ponosimo,“ – i istakao želju da u narednom periodu grad Bor i grad Leskovac postanu gradovi pobratimi.

Nakon prijema u kabinetu gradonačelnici Leskovca i Bora obišli su pogon turske kompanije Džinski u nekadašnjoj Sintetici. Podsetimo, tamo trenutno radi oko 900 radnika i znavično otvaranje pogona očekuje se na jesen tekuće godine.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Pogledaj takodje

Inspekcije u Jablaničkom okrugu obavile 468 kontrola, izrečeno 5 kazni u visini od 510.000 i dve prekršajne prijave

Komunalni inspektori Odeljenja za inspekcijske poslove i komunalni policajci Odeljenja komunalne policije Gradske uprave grada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *