hotel bell

Grade se fabrika i salon nameštaja DITS na prostoru nekadašnjeg Jugekspresa

Na protoru nekadašnjeg Jugekspresa postavljeni su temelji i konstrukcija za proizvodnju i salon nameštaja DITS.

Tim povodom ove radove je obišao gradonačelnik Leskovca.

„Leskovac je prvi grad u Srbiji koji je otkupio društvenu imovinu i na licitaciji našim uspešnim privrednicima da dođu do dobre lokacije i da ovaj ulaz u grad odnosno industrijsku zonu ponovo ožive. Jedan od njih je i fabrika DITS koju uspešno vode porodica Cvetković, koji su kupili ovo zemljište za 28,5 miliona dinara. Na ovoj površini uskoro će biti moderni salon ali i proizvodnja nameštaja koji se traži u svetu – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Slaviša Cvetković, vlasnik fabrike DITS ističe da ovaj posao vodi cela porodica i da posao zbog korone nije stao već se naprotiv povećao.

„Mi smo krenuli sa radom 1999. godine kao jedna mala radionica za tekstil 2003. godine proizvodnju smo proširili na dušeke, a 2012. godine krenuli smo sa proizvodnjom nameštaja. Posebno smo poznati po proizvodnji box kreveta gde smo među prve četiri firme na Balkanu. Izvozimo u zemljama u okruženju i balkanskim zemljama, a za pohvalu je i to što nam korona nije poremetila izvoz. Naši planovi su da završimo ove objekte i nadamo se da ćemo do kraja godine krenuti sa proizvodnjom ovde, gde će biti do nove godine mesta za još 100 radnika – ističe Cvetković.

Check Also

Za nerazvijene lokalne samouprave 365 miliona: Pravo na kokurisanje ima svih pet opština u Jablaničkom okrugu

Radi se o Programu Vlade Srbije, usvojenom na poslednjoj sednici, za podršku unapređenju razvoja izrazito …

Оставите одговор