Godišnji odmor će vam prijati, samo ako, dok traje, ne brinete o tome šta je bilo i šta će biti: Evo još nekoliko korisnih saveta stručnjaka

Pokušajte da zamislite da se nalazite u balonu i da odozgo gledate sebe i svoje postupke i šta treba da promenite kako biste odmorili telo i um

Promenite način razmišljanja, zato što vi birate svoje misli i to ne može uraditi niko drugi za vas i umesto vas.

Prvo što treba da uradite na odmoru jeste da, gde god se nalazili- iskočite iz koloseka svakodnevne rutine. Dajte sebi dozvolu da se odmorite i napunite baterije i ne zaboravite da su odmor,, zabava i uživanje, neophodan deo života.

Drugo: radite sa sobom i na sebi. Ne trebaju vam novo lice i novo telo, jer spoljne promene ne popravljaju naš život. Dajte da biste živeli, jer ono što damo, naš život čini onakvim kakav je, govorio je Artur Eš.

Treće: Pokušajte da odvučete svoje misli od svakodnevnih problema- slušanjem omiljene muzike ili šuma morskih talasa, plivanjem, planinarenjem, novim štiklama, jednostavnom belom haljinom, ružem crvene boje ili sladoledom, ne plašeći se da ćete pokvariti liniju.

Četvrto: Motivišite sebe za razne aktivnosti tokom odmora. Motivacija dolazi iznutra i zato jedino mi sami sebe možemo motivisati. Život je ono što se događa dok si zauzet pravljenjem planova. Znači, treba da budete ovde i sada, a ne tamo i onda.

Peto: Pokušajte da, tokom odmora ne slušate vesti, jer ih ne možete kontrolisati. Svakodnevno nas bombarduju strahovima, ratovima, potresnim događajima i naravno da tada brinemo za svoju budućnost. Na odmoru se svaki dan računa, uživajte u njemu i nastavite da se pitate šta je to što vi želite. Biram da budem vesela i srećna, jer mnogo toga zavisi od našeg raspoloženja, a ne od uslova.

Šesto: Izaberite da ćete tokom godišnjeg odmora uživati i biti srećni, jer nam spoznaja da možemo da usmeravamo svoje emocije, daje neverovatnu snagu. Često u mnogim situacijama reagujemo kao da imamo samo jednu opciju. Ne, izbor uvek postoji, sami kontrolišemo svoje reakcije, a samim tim i svoj život.

Neka vam ove misli prolaze kroz glavu dok se izležavate na suncu ili bilo gde da se nalazite, trošeći dugo čekani godišnji odmor. Ne zaboravite da od količine energije kojom smo ”dopunili baterije” zavisi koliko ćemo uspešno da se nosimo sa životnim nedaćama u narednim mesecima.

Check Also

GRDELIČKA REGATA: Tradicionalni spust niz Južnu Moravu

Danas je održana tradicionalna Grdelička regata, dobro poznata manifestacija koja donosi spust čamcima i improvizovanim …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *