Početna / DRUŠTVO / Francuske kompanije investiraju u razvoj poljoprivrede i turizama u Medveđi
Dionis Restoran

Francuske kompanije investiraju u razvoj poljoprivrede i turizama u Medveđi

U prostorijama Ambasade Republike Francuske u Beogradu održan je sastanak članova Predsedništva Stalne konferencije gradova i opština sa predstavnicima francuskih kompanija – članovima Francusko-srpske privredne komore (CCIFS).

Opštinu Medveđa je u Predsedništvu SKGO predstavljao predsednik opštine, Nebojša Arsić, koji je upoznao novog ambasadora Francuske sa privrednim i prirodnim potencijalima Medveđe.

Ručak je otvoren uvodnim izlaganjima Njegove ekselencije Žan-Luja Falkonija, ambasadora Republike Francuske, i Đorđa Staničića, generalnog sekretara SKGO.

Ovaj radni ručak bio je izvanredna prilika za uspostavljanje kontakata između francuskih kompanija i gradova i opština u Srbiji, kao i za razmatranje potencijala za razvoj i saradnju na lokalnom nivou. Takođe, cilj sastanka bila je i promocija privrednih potencijala za ulaganje u lokalne samouprave i uspostavljanje kontakata, kako sa francuskim kompanijama koje su već prisutne, tako i sa onima koje su zainteresovane za ulaganje.

Sastanku su prisustvovali predstavnici 16 jedinica lokalne samouprave iz Republike Srbije (članovi Predsedništva SKGO), kao i predstavnici 7 francuskih kompanija (Veolia, Suez, Alstom, Gradient, Sanders, Schneider Electric i Alternative Consulting).

U razgovoru sa ambasadorom i sa predstavnicima francuskih kompanija, Nebojša Arsić je posebno istakao prirodne lepote kraja, rudne potencijale, kao i prednosti Medveđe za investiranje u oblasti poljoprivrede i turizma. Francuska kompanija Veolia, svetski poznata po modernim sistemima za preradu otpadnih voda i digitalnu kontrolu vodotokova, izrazila je interesovanje za investiranje u projekat regulacije i kontrole kvaliteta vode u Medveđi, sa ciljem da problem vodotokova i prerade otpadnih voda bude trajno rešen.

Predstavnici ove firme su izrazili spremnost da u Medveđu investiraju po više modela. Dogovorena je njihova poseta Medveđi i Sijarinskoj Banji kako bi se na terenu sagledao obim i brzina investiranja, čime bi Medveđe trajno rešila problem snabdevanja kvalitetnom vodom bez opasnosti od bilo kakvog zagađenja životne sredine.

Pogledaj takodje

TRANSPARENTNOST SRBIJA: Leskovac peti u Srbiji i prvi na jugu po transparentnosti rada lokalne samouprave

Putem istraživanja „Indeks transparentnosti lokalnih samouprava LTI“ sprovedenom od strane organizacije Transparentnost Srbija, Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *