Početna / GRADOVI / Leskovac / Forum žena SNS Leskovac obeležio godišnjicu rada

Forum žena SNS Leskovac obeležio godišnjicu rada

Forum žena Gradskog odbora Srpske napredne stranke, formiran je na današnji dan pre četiri godine, sa zadatkom da svojim aktivnostima doprinosi poboljšanju položaja žena u društvu, sa posebnim osvrtom na obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, razvijanje preduzetničkog duha, zaštitu  žena od polne diskriminacije i nasilja u porodici.

 

Srpska napredna stranka izuzetno uvažava žene, trudeći se da ih angažuje na najodgovornijim funkcijama, ekonomski ih osnažuje, podržava u borbi za njihova prava i bolju poziciju u društvu. Tim načelima vodi se i Gradski odbor u Leskovcu, koji je Forum žena formirao upravo sa identičnim  ciljevima:

–    Mi koje danas stojimo pred vama, kroz naše timove i savete, borimo se da žene budu prisutne na mestima odlučivanja. Mislim da je to danas, kada je brojnost žena u politici velika, veoma važno. Sve to postižemo tako što smo aktivne u institucijama u kojima radimo, jer se svaka od nas i sve zajedno, pre svega borimo za ravnopravnost žena. U protekle četiri godine do danas, realizovale smo veliki broj akcija. Njih je, što samostalnih, što zajedničkih sa savetima SNS-a, bilo 6o. Mnoge nisu bile medijski ispraćene, jer nismo želele da budemo pogrešno shvaćene, a one su uglavnom iz domena humanitarnog rada, rekla je predsednica, Kristina Vasiljković.

Brojne aktivnosti u 2o17. godini, Forum žena započeo je već prvih dana po završetku januarskih praznika, a nastavio donatorskim i humanirarnim akcijama deci i socijalno ugroženim porodicama i podrškom različitim manifestacijama . Predavanjima i radionicama obeleženi su i svi važni datumi iz zdravstvenog kalendara, a posebno oni posvećeni ženama. Sličan prethodnom je i Program aktivnosti u narednoj godini, najavila je Kristina Vasiljković.

Pogledaj takodje

Od Korona virusa umrlo još 8 ljudi, broj žrtava porastao na 39 – Za 24 časa potvrđeno čak 305 novih slučajeva COVID-19, ukupno zaraženo 1.476 osoba

U Republici Srbiji je do 15 časova 3. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.476 potvrđenih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *