Home / DRUŠTVO / Fondacija Dragica Nikolić obezbedila paketiće za 215 dece iz granitelsjkih porodica u Leskovcu
hotel bell

Fondacija Dragica Nikolić obezbedila paketiće za 215 dece iz granitelsjkih porodica u Leskovcu

Fondacija „Dragica Nikolić“ obezbedila je 215 paketića za decu iz hranitelsjkih porodica.

Podela paketića organizovana je danas u svečanoj sali Grada Leskovca, a gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović priredio je danas prijem za Dragicu Nikolić, suprugu bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolić, koja se nalazi na čelu ove fondacije. Prijemu ali i podeli paketića prisustvovali su i predstavnici ambasade Kine u Srbije, kao i predstavnici kineskih privrednika koji rade u našoj zemlji.

-Svako ko izmamljuje osmehe ovim mališanima, jeste veliki prijatelj našeg Grada. A naš glavni zadatak jeste da se svakodnevno borimo za sreću i radost naših najmlađih sugrađana. Socijalna zaštita je jedan od prioriteta lokalne samouprave, i naša je obaveza da deci iz hraniteljskih porodica, kao jednoj od ranjivih grupa u sistemu socijalne zaštite, pružamo svu moguću ljubav, negu, dom, podršku i poverenje. Trudimo se sva deca sa teritorije grada Leskovca osete novogodišnju radost, da dobiju novogodišnje poklone i uživaju u dolazećim praznicima – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na konferenciji za medije.

Prvi čovek Leskovca je najavio da će sledeće nedelje u hali „Partizan“ biti organizovana velika podela paketića mališanima u gradu, te se zahvalio fondaciji na donaciji i podsetio da je leskovačka Gimnazija 2017. od Fondacije Dragica Nikolić dobila 25 kompjutera u vrednosti od milion dinara.

-Кao i svake godine, fondacija je i ove godine rešila da obiđe svoje prijatelje širom Srbije. Ove godine polazimo iz Leskovca, naših tradicionalnih prijatelja. Кaravan nastavljamo u Кraljevu, Beogradu i gde ćemo se zaustaviti, ne znam. Sa nama su uvek naši verni prijatelji privrednici iz Кine koji posluju u Srbiji i koji su nam ove godine donirali mnogo lepih poklona za naše mlade prijatelje. Tu su jakne, pantalone, cipele, čizme čime ćemo ove godine opremiti preko 2000 dece u Leskovcu i okolini. Ovim putem svoj deci želimo srećnu Novu godinu, našim prijateljima želimo puno zdravlja, sreće, hvala im na svemu što su uradili za nas i za našu decu – kazala je Dragica Nikolić danas u Leskovcu.

-Imam veliku čast što danas mogu da prisustvujemo ovako velikom događaju. Poneli smo za vas jedan mali znak pažnje iz ambasade, to su kineske pande. Želimo srećan Božić, srećnu Novu godinu i sve najbolje deci iz Leskovca – istakla je savetnik za kulturu, turizam i obrazovanje ambasade Republike Кine Cui Jin Lan

Check Also

USPELI SMO – Kupljena kuća porodici Stanković iz Donje Slatine!

Humanitarna organizacija „Pokreni život“ uspela je da prikupi 12.000 evra za kupovinu kuće porodici Stanković, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *