Home / DRUŠTVO / EU PRO obezbeđuje novi paket bespovratnih sredstava za mikro i mala preduzeća: Info sesija u Leskovcu-24. maja
hotel bell

EU PRO obezbeđuje novi paket bespovratnih sredstava za mikro i mala preduzeća: Info sesija u Leskovcu-24. maja

Pravo učešća u javnom pozivu, koji je otvoren do 30. juna imaju preduzeća koja su registrovana između 1. januara 2016. i 31. decembra 2020. godine u jednoj od 99 lokalnih samouprava uključenih u program. Poziv uključuje preduzeća koja se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga u sledećim oblastima: informacione tehnologije, arhitektonske i inženjerske delatnosti, zdravstvena i socijalna zaštitu, usluge vezane za turizam, održavanje i popravke.

Evropska unija je za ovu aktivnost, usmerenu na povećanje konkurentnosti lokalne privrede u regionima Šumadije i zapadne južne i istočne Srbije, opredelila tri miliona evra namenjenih nabavci nove opreme i uvođenju usluga

Od ukupnog budžeta, dva miliona evra su namenjena za podršku proizvodnim preduzećima, a milion evra će biti utrošen za pomoć malim biznisima koji se bave uslužnim delatnostima. Visina podrške po pojedinačnom projektu za proizvodna preduzeća iznosi od 10.000 do 40.000 evra, a za preduzeća registrovana za pružanje usluga, od 10.000 do 30.000 evra. U oba slučaja obavezno je minimalno sufinansiranje od 20 posto vrednosti projekta, odnosno 15 posto za preduzeća iz opština koje pripadaju četvrtoj kategoriji razvijenosti.

U okviru pojedinačnih projekata preduzetnici i preduzeća su u obavezi da osmisle i sprovedu društveno-odgovorne aktivnosti i tako pruže podršku svojim sugrađanima, ranjivim grupama, deci, sportskim klubovima, ili doprinesu zaštiti životne sredine.

Više informacija o uslovima poziva, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupni su na internet stranici EU PRO Plus Programa: Javni poziv za predloge projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća.

Neposredne Info-sesije biće održane u 14 gradova, među kojima je i Leskovac. Datum je 24. maj, lokacija-Centar za stručno usavršavanje, početak-11 sati.

Dve onlajn info-sesije će biti održane u petak, 27. maja i u petak, 3. juna , u 11 časova.

Check Also

Bokseri iz sedam zemalja na boks spektaklu 16. jula u Lebanu

Pod pokroviteljstvom Opštine Lebane, uz direktan tv prenos na tv B92 i ARENA, Profi camp …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.