Početna / Opštine / Medvedja / Ekipa „Valensija“ pobednik Velikogospojinskog turnira u Medveđi

Ekipa „Valensija“ pobednik Velikogospojinskog turnira u Medveđi

Na dan Velike Gospojine u Medveđi je završen turnir u malom fudbalu koji je započeo u petak, 18 avguusta 2017. Za takmičenje se prijavilo 10 ekipa u kategoriji seniora, i 5 ekipa u kategoriji juniora. Turnir se u početku igrao po grupnom sistemu a od četvrtfinala igralo se po sistemu eliminacije.

Završne večeri od 19 časova u borbi za treće mesto, u kategoriji juniora, igrana je utakmica između ekipa „Lavovi“ i „Pink Panter“, u kojoj je ekipa „Lavovi“ pobedila rezultatom 2:1. U finalu, u kategoriji juniora sastale su se ekipe „Novi Rio“ i „Stršljeni“. Ekipa „Novi Rio“ trijumfovala je rezultatom 2:1. Za treće mesto u kategoriji seniora borile su se ekipe „Ivan Stojković“ i „Mija Negosavlje“. Ekipa „Ivan Stojković“ je u ovom susretu pobedila rezultatom 3:2. U revijalnom delu turnira odigrana je utakmica u kategoriji veterana između ekipa „Jablanica“ i „Piloti“. Ekipa „Jablanica“ pobedila je rezultatom 5:3.


U 22 sata pred prepunim gledalištem započela je finalna utakmica između ekipa „Valensija“ i „Mija Medveđa“, koja je završena rezultatom 5:3. Na samom završetku turnira pehare, diplome, zahvlanice i novčane nagrade zaslužnima je dodelio Dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

Zahvalnice su dodeljene firmi „Đurović obezbeđenje“ iz Leskovca, sudijskom paru Igor Stanojević i Novica Cvetković i ekipama veterana, „Jablanica“ i „Piloti“. Diplome su dodeljene najboljem strelcu u juniorskoj konkurenciji, a to je bio Škeljzen Sahiti koji je na ovom turniru postigao 16 pogodaka, najbolji golman, takođe u juniorskoj konkurenciji bio je Spasoje Đorđević a najbolji igrač, u istoj kategoriji je Danilo Jović. U kategoriji seniora najbolji strelac je Besnik Uka, koji je postigao 15 golova, najbolji golman je Aleksandar Stanković a najbolji igrač turnira je Igor Stojanović.


Ekipni pobednik turnira u juniorskoj konkurenciji je ekipa „Novi Rio“, kojoj je pripala i novčana nagrada 10.000 RSD, drugo mesto i novčanu nagradu od 7.000 RSD zauzela je ekipa „Stršljeni“ a treće mesto i nagrada 3.000 RSD je pripalo ekipi „Lavovi“.

Ekipni pobednik u kategoriji seniora je ekipa „Valensija“, kojoj je pripala novčana nagrada 70.000 RSD, drugo mesto i novčanu nagradu u vrednosti 40.000 RSD zauzela je ekipa „Mija-Medveđa“ a treće mesto i novčanu nagradu 20.000 RSD zauzela je ekipa „Ivan Stojković“.


Pažljivi posmatrači celokupnog turnira mogu se složiti u jednom, da se u Medveđi igra veoma kvalitetan fudbal i da se fudbalskom klubu „Jablanica“, koji se takmiči u ligi Regiona istočne Srbije smeši blistava budućnost jer mladih fudbalskih talenata ima u izobilju. Po mišljenju takmičara i gledalaca turnira, odlični organizatori Velikogospojinskog turnira u malom fudbalu „Medveđa 2017“ bili su Turistička organizacija opštine Medveđa, Sportski savez opštine Medveđa a generalni pokrovitelj je Opština Medveđa.

Pogledaj takodje

SPORTSKA NAGRADA MEDVEĐE: Nikola Mladenović najbolji sportista u 2019.godini

Na sednici Skupštine Sportskog saveza opštine Medveđa dodeljene su nagrade za najbolje pojedince i klubove …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *