Svečanom sednicom Skupštine obeležen Dan grada Leskovca (FOTO/VIDEO)

Objavljeno u kat. Društvo oktobar 11 2017 Medije

Svečanom sednicom Skupštine grada danas je obeležen Dan grada Leskovca.

 

Sednicu je otvorio predsednik Skupštine Aleksandar Đurović, a u ime lokalne samouprave o rezultatima rada u prethodnih godinu dana govorio je gradonačenik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Kompletan govor gradonačelnika Leskovca možete da pročitate u posebnoj vesti OVDE.

Nakon podsećanja na neke od događaja iz istorije Leskovca uručena su  oktobarska priznanja i nagrade najboljima.

Najviše priznanje - Oktobarsku nagradu Medalju dobili su strip autor Marko Stojanović, slikar Bratislav Bata Anđelković, Leskovački kulturni centar, Kamerni orkestar "Amoroso" i dečiji hor "Zvezdice". Odluku i obrazloženje možete pročitati u posebnoj vesti:

ODLUKA I OBRAZLOŽENJE Dobitnici Oktobarskih nagrada Leskovca - Medalja za 2017

Pohvale su dobili: Gordana Savić, direktorka Ustanove za odrasle i starije „Leskovac“ zbog doprinosa pružanja socijalnih usluga starijim licima, Jelena Stanojević, trener karate kluba UNSU Leskovac, za uspešne rezultate u sportu i promociji Leskovca, Dragan Đokić, master matematičar, doktorant Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, za ostaverene rezultate tokom školovanja, JKP Vodovod za doprinos u unapređenju uslova vodosnabdevanja i društveno odgovorno ponašanje, zatim, IGM „Mladost“ Leskovac za razvoj proizvodnje građevinskog materijala i razvoj privrednog ambijenta u gradu na Veternici, SZTR DITS Leskovac za rezultate u proizvodnji i prometu nameštaja i tekstilnih proizvoda i razvoj privrednog ambijenta, kao i Centar za socijalni rad u Leskovcu za ostvarene rezultate u oblasti socijalne zaštite i doprinos sveukupnom poboljšanju kvaliteta socijalne zaštite. Odluku i obrazloženje možete pričitati u posebnoj vesti.

OKTOBARSKE NAGRADE Svi dobitnici Pohvala

Sa po 100.000 dinara na Dan grada nagrađeno je 11 studenata i učenika za odlične uspehe tokom školovanja, kao i sportista za izuzetne rezultate ostvarene u Srbiji i na međunarodnim takmičenjima.

To su: Milica Jovanović, diplomirani teoretičar umetnosti, Milica Ristić, student doktorskih studija, Viktor Dimitrijević, učenik OŠ „Josif Kostić“, Aleksandra Ljubenović, učenica drugog razreda Gimnazije, Marija Papović, učenica trećeg razreda Gimnazije, Nebojša Stefanović, ultramaratonac, Aleksandar Stojadinović, potporučnik u Vojsci Srbije, pilot helikoptera, Petar Bojović, student četvrte godine teorijske i eksperimentalne fizike, Jelena Todorović, student četvrte godine Ekonomskog fakulteta i Novak Stamenković, student četvrte godine Ekonomskog fakulteta. Odluku i obrazloženje možete pročitati u posebnoj vesti:

OKTOBARSKE NAGRADE Svi dobitnici Novčanih nagrada

Po završetku svečane sednice Skupštine grada Leskovca u holu Narodnog pozorišta priređen je koktel.

Srđan Stamenković

Ostavi komentar

Ostale vesti

Vesti

Politika                Sport

Društvo                Kultura

Ekonomija            Hronika

Leskovac              Niš

Vranje                  Lebane

Vlasotince            Vladičin Han

Medvedja             Surdulica

Bujanovac            Aleksinac

Postani saradnik Dnevnika Juga

Pošaljite nam vest sa fotografijom dogadjaja ili nečega za šta mislite da zaslužuje pažnju šire javnosti.
Mi ćemo takvu vest objaviti u rubrici ČITAOCI - REPORTERI.