Izložba akvarela "Sa obale Vlasine"

Objavljeno u kat. Društvo oktobar 11 2017

U galeriji Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“ sinoć je priređena izložba akvarela vlasotinačkog slikara Zvonimira Katlanovića pod nazivom „Sa obale Vlasine“.

Prisustvo mnogobrojnih ljubitelja i poštovalaca rada ovog umetnika pokazalo je da je reč o kulturnom događaju od prvorazrednog značaja. Stvaralaštvo ovog vlasotinačkog slikara je najprepoznatljivije i jedno od najcenjenijih u našem kraju. Ovo kulturno dešavanje priređeno je povodom Dana opštine.O radu i liku Zvonimira Katlanovića govorio je slikar Bratislav Anđelković – Bata iz Vučja. Po Batinoj ideji, pre zvaničnog otvaranja, dva umetnika su prisutnima pokazala kako nastaje akvarel.

„Zvonko Katlanović je vrstan majstor akvarela, najstarije i jedne od najtežih tehnika u slikarstvu. On jednostavno oseća dušu vode, boja i duh reke Vlasine, koje nam na svojim slikama prenosi punim srcem. To se i večeras vidi na ova 23 izložena akvarela. Svoju ljubav on ne može da sakrije i ona se vidi i oseća na svakoj od izloženih slika“, kazao je Bata iz Vučja.

Pozdravljajući prisutne, direktor biblioteke Srba Takić je istakao da pleni predanost kojom Katlanović pristupa radu, uprkos godinama i slabom vidu, i da je veoma važno što svoj rad deli sa onima koji cene i poštuju njegovo stvaralaštvo.Na kraju se Zvonimir Katlanović zahvalio na lepim rečima, priznajući da je slikarstvo, pre svega akvarel kao jedna od tehnika „ušlo u njega“, i on mu predano služi svih ovih godina i biće mu veran dokle god može da radi i stvara.

Izvor: kcvlasotince/vlasina

Ostavi komentar

Ostale vesti

Vesti

Politika                Sport

Društvo                Kultura

Ekonomija            Hronika

Leskovac              Niš

Vranje                  Lebane

Vlasotince            Vladičin Han

Medvedja             Surdulica

Bujanovac            Aleksinac

Postani saradnik Dnevnika Juga

Pošaljite nam vest sa fotografijom dogadjaja ili nečega za šta mislite da zaslužuje pažnju šire javnosti.
Mi ćemo takvu vest objaviti u rubrici ČITAOCI - REPORTERI.