ULAGANJE U BOLNICU Počela rekonstrukcija Infektivne službe

Objavljeno u kat. Društvo oktobar 11 2017

Radovi na rekonstrukciji zgrade Infektivne službe Opšte bolnice u Leskovcu počeli su danas.

Direktor ove institucije zdravlja dr Nebojša Dimitrijević tim povodom je istakao da je od dana otvaranja ovog odeljenja davne 1947. godine pa do danas vrlo malo urađeno.

"Posebno se radujem što smo radove na rekonstrukciji ovog odeljenja počeli baš danas, na Dan oslobođenja grada Leskovca, te se na ovaj način i mi priključujemo slavlju.  Od radova će se raditi ojačanje zgrade, ploča, krov, stolarija, fasada kao i kompletna rekonstrukcija unutrašnjosti, elektrika, sanitarni čvorovi, podovi. Radovi će se izvoditi u dve smene ali i u večernjim časovima kad vreme to bude dozvolilo, kako bismo preduhitrili loše vremenske prilike. Svi teži pacijenti koji su na infektivnom odeljenju biće zbrinuti u Nišu ili u Vranju , a za sve ostale infektivno odeljenje biće dostupnu u glavnoj zgradi bolnice na prvom spratu gde je ranije bilo odeljenje dijalize - rekao je dr Dimitrijević.

"Stara zgrada ovog odeljenja imala je 24 postelje, a sada smo to smanjili na 12 postelja zbog radova koji su u toku. Naši sugrađani se na odeljenje javljaju zbog crevnih i respiratornih infekcija najčešće, kao i zbog dečjih zaraznih bolesti - kazao je načelnik infektivne službe dr Božidar Miljković.

Projekat rekonstrukcije podržao je Grad Leskovac a njegova vrednost je 42 miliona dinara. Rok za završetak radova je 45 dana.

Ina Dendić

Ostavi komentar

Ostale vesti

Vesti

Politika                Sport

Društvo                Kultura

Ekonomija            Hronika

Leskovac              Niš

Vranje                  Lebane

Vlasotince            Vladičin Han

Medvedja             Surdulica

Bujanovac            Aleksinac

Postani saradnik Dnevnika Juga

Pošaljite nam vest sa fotografijom dogadjaja ili nečega za šta mislite da zaslužuje pažnju šire javnosti.
Mi ćemo takvu vest objaviti u rubrici ČITAOCI - REPORTERI.