Na Sajmu zapošljavanja ponuđeno 200 novih radnih mesta

Objavljeno u kat. Društvo oktobar 10 2017

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje danas je u Leskovcu organizovan drugi ovogodišnji, a 30. po redu sajam zapošljavanja.

Učešće je uzelo 15 poslodavaca sa teritorije Jablaničkog okruga, iz oblasti tekstilstva, prehrambene i prerađivačke industrije, trgovine, elektroindustrije i osiguranja. Ponuđeno je oko 200 radnih mesta čiju popunu treba očekivati u narednih šest meseci.Ipak, najveća potražnja ovogodišnjeg sajma odnosi se na profile: šivača, konfekcionara, modelara, tapetara, tkača, magacionera, vozača,operatera, agenta prodaje osiguranja i radnika u proizvodnji. Nezaposleni leskovčani su danas imali priliku da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima od kojih su dobijali informacije vazane za poziciju za koju putem CV-ja apliciraju.

Najveća gužva se stvarala kod štandova fabrike Jeanci i Yura koji su i na ovom sajmu ponudili najveći broj radnih mesta. Inače, ovakvu formu zapošljavanja Nacionalna služba praktikuje već 13 godina i ona predstavlja susret ponude i tražnje radne snage.

Rezultati prethodno održanih sajmova pokazuju da 80 posto iskazanih potreba poslodavaca bude zadovoljeno u vremenskom periodu od šest meseci nakon održavanja sajma, te se tako ovakvim posredovanjem zaposli od 15-20% učesnika sajma.

Preko ranije održanog sajma u aprilu mesecu od 168 izvršilaca zaposleno je 111 lica, te su svakako očekivanje sa današnjeg sajma da će od 200 ponuđenih radnih mesta više od polovine biti popunjeno u narednih šest meseci.

Ina Dendić

Ostavi komentar

Ostale vesti

Vesti

Politika                Sport

Društvo                Kultura

Ekonomija            Hronika

Leskovac              Niš

Vranje                  Lebane

Vlasotince            Vladičin Han

Medvedja             Surdulica

Bujanovac            Aleksinac

Postani saradnik Dnevnika Juga

Pošaljite nam vest sa fotografijom dogadjaja ili nečega za šta mislite da zaslužuje pažnju šire javnosti.
Mi ćemo takvu vest objaviti u rubrici ČITAOCI - REPORTERI.