INOVACIJA ZNANJA U KARDIOLOGIJI Seminar Udruženja kardiologa i Opšte bolnice Leskovac

Objavljeno u kat. Društvo oktobar 06 2017

Opšta bolnica Leskovac i Udruženje kardiologa organizovali u hotelu "Bavka" seminar na temu "Inovacija znanja u kardiologiji.

U radu seminara učestvlvali su kardiolozi iz medicinskih centara iz Beograda, Niša i Kragujevca, a zapažena izlaganja imali su i leskovački kardiolozi.

Ovo je prvi takav skup održan u organizaciji Udruženja kardiologa Srbije i Opšte bolnice u Leskovcu, koju je kvalifikovala angio-sala, osnovana 2013. godine, i u kojoj je obavljeno preko 3.000 koronarografija.

Zbog ostvarenih rezultata u angio-sali prepoznati smo na kardiografskoj mapi Srbije“, kaže načelnik Interne službe u Opštoj bolnici Leskovac Aleksandar Stanković, inače, predsednik Skupštine Udrženja srpskih kardiologa.

Dodaje da su izabrane teme iz okvira neivanzivne kardiologije, problemi koji muče kardiologe u svakodnevnom radu, odnosno – Inovacije u kardilogiji.

Predsednik ovog udruženja profesor Branko Beleslin, čiji mandat uskoro ističe, govorio je o savremenom lečenju akutnog infarkta miokarda, najnovijim preporukama evropskog udruženja kardiologa, koji je za Jugmediu rekao da je najavžnije da se što pre stigne do lekara.

„Važno je da se ne toleriše bol u sredini grudnog koša, koji traje duže od pola sata i koji se širi ka vilici i rukama, uz preznojavanje i malaksalošću. U tzakvim situacijama hitno se zove lekar“, objašnjava Beleslin.

Goste je pozdravio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, internista, koji je je takođe u prvi plan istakao rezultate rada angio-sale u leskovačkoj bolnici.

 

„Imajući u vidu epidemiju kardiovaskulranih bolesti i značaj brze intervencije, angio-salom smo uspeli da skratimo put pacijentima do lekara i da pružimo pravovremeno i kvalitetno lečenje“, kazao je Cvetanović.

Inače, ovoj sali, prema navodima Stankovića, nedostaje stres eho test, sistem kojim se opterećenje testa prati preko ultrazvuka. Sada se te dve metode prate odvojeneo i nisu 100 posto pouzdane.

Ostavi komentar

Ostale vesti

Vesti

Politika                Sport

Društvo                Kultura

Ekonomija            Hronika

Leskovac              Niš

Vranje                  Lebane

Vlasotince            Vladičin Han

Medvedja             Surdulica

Bujanovac            Aleksinac

Postani saradnik Dnevnika Juga

Pošaljite nam vest sa fotografijom dogadjaja ili nečega za šta mislite da zaslužuje pažnju šire javnosti.
Mi ćemo takvu vest objaviti u rubrici ČITAOCI - REPORTERI.