hotel bell

Druga grupa dece iz hraniteljskih porodica otputovala na letovanje u Nei Pori

Druga grupa dece iz hraniteljskijh porodica otputovala je večeras na desetodnevno letovanje.

Boravac u popularnom grškom letovalištu Nei Pori na bazi punog pansiona organizovao je Centar za socijalni rad Leskovac preko turističke agencije „Swim travel“ iz Leskovca. Sredstva za letovanje u iznosu od 2,1 milion dinara obezbedilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

-Lokalna samouprava socijalnu zaštitu smatra jednim od prioriteta, te se trudimo da nizom aktivnosti podignemo njen kvalitet na što viši nivo i zato stalno podržavamo, pomažemo i ulažemo u Centar za socijalni rad – poručila je Ana Stojković, pomoćnica gradonačelnika Leskovca koja je u ime lokalne samooprave mališanima poželela srećan put i prijatan odmor.

Ovo je deseta godina u kojoj Centar za socijali rad u Leskovcu, kao jedini u Srbiji, organizuje ovakvu akciju.

-Sa decom će boraviti i određeni broj stručnih radnika centra i hranitelja. Oni letovanje sami finansiraju. Obezbeđena je i lekarska pratnja, škola plivanja, kao i spasioci koji će brinuti o bezbednosti dece – naglasio je Predrag Momčilović iz Centra za socijalni rad.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор