Početna / Opštine / Bojnik / Dr Predrag Kon: Organizovanje proslava mature neodgovorno, prijemni ispiti uz pojačanu meru kontrole
Dionis Restoran Leskovac

Dr Predrag Kon: Organizovanje proslava mature neodgovorno, prijemni ispiti uz pojačanu meru kontrole

Po mišljenju epidemiologa dr Predraga Kona, svako okupljanje je rizično, a organizovanje maturskih proslava, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, u ovom trenutku je neodgovorno.

„Maturske večeri svakako predstavljaju povećanje rizika i to nije nikakva dilema. Njihovo organizovanje sada nije odgovorno i bilo bi bolje da se to odloži – rekao je dr Kon i dodao da sada nije rešenje potpuno zatvaranje.

O predstojećim prijemnim ispitima na fakultetu, dr Kon je objasnio da je njihovo održavanje realno ali uz pojačanu kontrolu.

„Prijemni ispiti mogu da se održe, samo je potrebno više ljudi koji će raditi na kontroli i bezbednosti. U takvim uslovima postoji rizik ali se tim merama može anulirati. Suština je u tome što svuda treba da se uspostavi sistem da preporuka nije kao da ništa nisi rekao. Ako se preporuka poštuje od strane onih kojima je upućena, onda smo završili više od pola posla. Sa druge strane, ako se preporuka ne poštuje onda se insistira na merama – istakao je dr Kon.

Izvor: zelenaucionica.com

Pogledaj takodje

227 pacijenata sa upalom pluća primljeno na lečenje u prethodna 24 sata

U roku od 24 časa na bolničko lečenje primljeno je 227 pacijenata sa upalom pluća. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *