Početna / DOGAĐAJI / Doputovala iz Švedske i zaboravila da prijavi pun kofer markirane garderobe
Bilbordi

Doputovala iz Švedske i zaboravila da prijavi pun kofer markirane garderobe

Carinici su u saradnji sa policijom 3. jula 2019. godine, na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu, u koferu putnice iz Švedske, otkrili i zaplenili neprijavljenu garderobu čija je vrednost procenjena na više od pola miliona dinara.

Prekršaj je otkriven kada su dvoje putnika srpskog porekla, 42-godišnja Dankinja sa boravištem u Švedskoj u društvu švedskog državljanina istih godina, letom iz Malmea stigli u Srbiju.

Odmah po dolasku putnici su se uputili ka zelenom kontrolnom prolazu, signalizirajući tim gestom da nemaju ništa da prijave. To su ponovili i u razgovoru sa carinskom službenicom, ali je pregled torbi otkrio da putnica u svom koferu nosi novu, mahom žensku garderobu na kojoj su se nalazile etikete sa cenama.

Reč je o više od 30 majica i bluza, gotovo 20 suknji, haljina i pantalona, 8 pari sandala i letnjih papuča, kao i 6 firmiranih ženskih torbica „majkl kors“, balensijaga“ i „iv sen loran“.

Putnica je rekla da je garderoba njena, ali je propustila da učini ono što je obaveza svakog putnika – da je prijavi carinskim službenicima, zbog čega joj je do okončanja prekršajnog postupka privremeno zaplenjena sva novokupljena odeća.

Pogledaj takodje

JUG NIJE SAM: Glumci serije „Igra sudbine“ u petak u Leskovcu u akciji pomoći poplavljenom stanovništvu

Humanitarna organizacija „Pokreni život“ pokrenula je akciju pomoći poplavljenom stanovništvu juga Srbije pod nazivom „Jug …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *