Početna / DRUŠTVO / DOPISIVANJE TURISTA I AGENCIJE Ne izmišljajte troškove samo da bi uzeli pare

DOPISIVANJE TURISTA I AGENCIJE Ne izmišljajte troškove samo da bi uzeli pare

Pojedini srpski turisti koji su odmor u Grčkoj započeli 1. juna bili su poprilično iznenađeni uvođenjem boravišnih taksi u ovoj zemlji, iako je ta odluka bila objavljena u našim medijima.

U nekim objektima sa apartmanskim smeštajem došlo je do pravih pobuna jer su Srbi odbijali da plate ovaj namet sa obrazloženjem da ih njihove agencije o tome nisu obavestile. Tek kad su Grci pripretili da će brojevi pasoša biti predati njihovim pograničnim službama gde će pri izlasku iz ove zemlje morati da se plati boravišna taksa situacija se smirila.

Kako je izgledala „prepiska“ na oglasnoj tabli jedne od vila na Lefkadi pogledajte na fotografiji:

Po apartmanu za dan boravka u Grčkoj plaća se pola evra, a u hotelima u zavisnosti od kategorizacije od tri do pet evra po sobi. Oni koji su odmor proveli u hotelima kažu da se bili pravovremeno obavešteni o tome da su u obavezi da plate boravišnu taksu tako da problema koji su pojavali u apatmanskom smeštaju nije bilo.

Srbe koji su u Grčku krenuli ovog leta automobilima već je nešto posle graničnog prelaza Evzoni dočekala naplatna rampa na auto putu na kojoj se putarina naplaćuje 1,8 evra, a u prodavnicma i supermarektima susreli su se prvi put i sa tome da moraju da plate kese koje koštaju 40 centi.

Pogledaj takodje

Prva nagrada za opštinu Vlasotince u oblasti Odgovornost i vladavina prava

Opština Vlasotince osvojila je prvu nagradu u oblasti Odgovornost i vladavina prava, u okviru prvog …

Jedan komentar

  1. Boravisan taksa nije uvedena sad vec 01.01.2018., dok je naplatna rampa krenula sa radom par dana ranije, 28.12.2017. ako se ne varam. Sve agencije obavestavaju putnike o taksi, a neke je cak i placaju umesto njih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *