Home / DRUŠTVO / Dom zdravlja “DCM“ donirao bolnici 50 ginekoloških mantila i kompresa
hotel bell

Dom zdravlja “DCM“ donirao bolnici 50 ginekoloških mantila i kompresa

Saradnja privatne i državne medicinske prakse, tačnije, Doma zdravlja “DCM“ i Opšte bolnice Leskovac, datira od pre nekoliko godina i odvija se na obostrano zadovoljstvo.

Mantili i komprese su, na Ginekologiji vrlo potrošan materijal, pa je svaka donacija više nego dobrodošla, rekao je danas novinarima pomoćnik direktora bolnice, Milan Petrović:

– Neki materijali i oprema su nam uvek neophodni i zahvaljujem kolegama i saradnicima iz “DCM-a“ što su se interesovali za naše potrebe i odlučili da nam pomognu. Nama, kao ustanovi, Zakonom nije moguće da, kao nekada vršimo nabavke, već se to radi preko Fonda. Zato su nam donacije dragocene i već imamo redovne darodavce, sada već prijatelje bolnice.

Procentualno, najviše poklona dobija Porodilište, odnosno Služba ginekologije i akušerstva, u kojoj je situacija sa nedostatkom opreme za lekare, postala alarmantna:

– Dobri ljudi u Leskovcu su čuli za taj naš problem i pomoć je počela da pristiže. Danas je to “DCM“, a proteklih meseci, Advokatska kancelarija Milorada Marjanovića, koja nam je do sada donirala mantile, komprese i opremu za bebe, Preduzeće “Mateks“, takođe je veliki darodavac našeg odeljenja, a tu su i naši sugrađani i porodice iz Vlasotince, koje ne žele da se medijski eksponiraju, ističe načelnica Slađana Stojanović, koja dodaje da Službi ginekologije i akušerstva treba sve, ali izražava uverenje da će u drugoj fazi rekonstrukcije i nabavke opreme, i te potrebe biti zadovoljene.

Milica Pejić, direktorka Doma zdravlja “DCM“ pojašnjava da se radi o skromnoj donaciji, vrednoj 250.000 dinara:

– Ovim činom, želimo da podstaknemo pravne subjekte i pojedince na jednu vrstu društvene odgovornosti. Naša ustanova, sa leskovačkom bolnicom dugo i intenzivno sarađuje, bilo da su u pitanju donacije ili pozajmice i ustupanje materijala, posebno u vreme pandemije.

Check Also

Leskovac je danas postao centar regionalnog biznisa – Privredni forum „Moj naslednik“ okupio ljude iz cele Srbije

U kristalnoj dvorani restorana „Groš“ u toku je privredni forum „Moj naslednik“ koga organizuje Škola …

Оставите одговор