Home / DRUŠTVO / Dok čeka prihvatljivu ponudu iz inostranstva, Lazar Dodić pomaže “Dubočici“, u kojoj je ponikao
hotel bell

Dok čeka prihvatljivu ponudu iz inostranstva, Lazar Dodić pomaže “Dubočici“, u kojoj je ponikao

Otišao je iz Leskovca kao kadet, da bi životnu i igračku zrelost stekao u “Crvenoj zvezdi“. Sada traži novi profesionalni angažman, a dotle nastupa za klub u kome je počeo da se bavi odbojkom

Sa jedva 15 godina, zapao je za oko skautima velike “Zvezde“ i, na pola srednje škole, našao se u prestonici. Iako je u “Dubočici“ tada već nastupao za prvi tim, u novom klubu je morao da počne sve ispočetka. Vraćen sam, što bi se reklo, na fabričko podešavanje, kroz osmeh priča ovaj 26- ogodišnji mladić.

– U “Zvezdu“ sam otišao 2011. godine, a narednih godina igrao sam, na pozajmicu, u Subotici i Požarevcu, koji smo uveli u Super ligu. Vratio sam se potom u Beograd i u crveno-belom taboru, proveo još četiri godine. Od letos više nisam tamo. Istekao mi je ugovor, a i došlo je do obostranog prezasićenja. Dobio sam želju da promenim sredinu i rastali smo se srdačno i prijateljski. Za “Zvezdu“ me vezuju divne uspomene na jedan lep period, a nikad se ne zna, možda se opet vratim tamo.

Letos se, kao slobodan igrač, vratio u Leskovac, da se odmori i potraži novi profesionalni angažman.

– Sportisti ne mogu i ne smeju dugo biti neaktivni. Trenirao sam celo leto sa “Dubočicom“ u kojoj sam upoznao i zavoleo odbojku. Ispostavilo se da je klub “zadesila“ čitava gomila kadrovskih pehova, pa sam ja bio spasonosno rešenje. Prva liga je počela i trebalo je da nastupim samo u prva dva kola. Dogovor sa jednim ukrajinskim klubom se, međutim, odužio, jer je korona i u sportu zakomplikovala mnoge stvari, tako da sam još uvek tu.

Nema nikakvu listu “poželjnih“ sredina, niti želi da se geografski ograniči samo na Evropu.

– Danas se odbojka igra širom sveta, pa bih, ukoliko mi se ponuda dopadne, s jedne strane lako mogao otići u Aziju recimo, isto koliko je moguće i da ostanem u Srbiji. Važim za igrače koji se smatraju još uvek međunarodno neiskusnim, pa mislim da u odluci mnogi klubovi vagaju i ovu činjenicu. Verujem, ipak, da će ću se do Nove godine “udomiti“. Moj agent, trener Žarko Veličković i drugi odbojkaški stručnjaci mišljenja su da zaslužujem kvalitetniji rang od Prve lige, u kojoj je trenutno “Dubočica“, inače bi i trajniji ostanak u zavičaju bio jedna od prihvatljivih opcija, kaže Lazar Dodić, 26-ogodišnji korektor, na privremenom radu u klubu gde je ponikao.

Check Also

Podeljen najnoviji Informator

Centralni naslov poslednjeg broja stranačkog glasila SNS-a jeste najava povećanja plata i penzija od 1. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *