Početna / GRADOVI / Leskovac / Dodeljene Sportske nagrade Leskovca (FOTO/VIDEO)

Dodeljene Sportske nagrade Leskovca (FOTO/VIDEO)

U svečanoj sali Grada Leskovca večeras su dodeljene Sportske nagrade Leskovca za 2018. godine.

Upravni odbor Leskovačkog sportskog saveza proglasio je najbolje pojedince, klubove i organizacije, ali i podelio veliki broj specijanih priznanja medijima, pojedincima i skoro svim osnovnim i srednjim školama.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanovć je u obraćanju sportistima istkaao da se nada da će 2019. ili 2020. godina biti godina sporta i da će Leskovac biti grad sporta.

-Leskovac je grad koji je izrodio mnoge talente i uspešne sportiste. Grad je prepoznao značaj sporta i ulaže u njegov razvoja. Mi smo u istom timu, i sportsiti, i lokalna samouprava i građani. Svi mi želimo uspešan grad. Na kraju prošle godine najavili smo izgradnju terena sa veštačkom travom i obećanje smo ispunili. Ove godine izdvojili smo 55 miliona z afinansiranje sporta, a sledeće godine biće 60 miliona. Pored klubova ulažemo u infrastrukturu i sportske teren. Izgradili smo 16 terena napravili fiskulturnu dvoranu u školi Vožda Karađorđe, renoviran je kriv dvorane SC Dubočica a nedavno nas je obišao i ministar sporta i obišli smo dvoranu u koju je uloženo 60 miliona dinara – rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Sportska nagrada Leskovca

Publicerat av Dnevnik Juga Fredag 28 december 2018

U ime Leskovačkog saveza sportova okupljene je pozdarvi Goran Filipović, potpredsednik saveza, a u ime nagrađenih Vladan Stojiljković koji je odbio posebno priznanje za doprinos razvoju sporta.

Najbokji sportski klub je Plivački klub „Dubočica“, dok je za najbolju sportsku organizaciju proglašen Plannarsko skijaški klub „Kukavica“.

Najbokji sportista je David Trajković koga su preldožili Karate lub „Sensei“ i Tekvondo klub „Spirit“, dok je za najbolju srtistkinju izabrana Marija Stojanović iz „Actavis Akademije“.

Sportske nade su Bogdan Stamenković (MK „Dubočica“), Bratislav Pešić (PK „Dubočica“, Nina Stanisavljević (PK Dubočica) i Iva Petković (PK Leskovac).

Trener godine je Milan Kitanović iz Plivačkog kluba „Leskovac“. Među sportskim radnicima za godišji rad nagrašđena je Jelica Drašković iz PSK „Kukavica“, a za dugogodišnji rad Goran Ivković iz Rukometnog kluba „Dubočica 54“.

Među pedagozima fizičke kulture priznanje je pripalo Milovanu Ćirkoviću, a za rad u drugim prganizacijama Dejanu Nikoliću, medicinskom radniku.

Pogledaj takodje

Zlato i srebro zasijalo u kotlićima Trgovinsko – ugostiteljske škole

U organizaciji Udruženja turističkih poslenika Niša, u ovom se gradu na jugu Srbije, već treća …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *