Početna / DRUŠTVO / Do sada u Leskovcu dato više od 25.000 vakcina, evo i kompletnih podataka o tome za koje su se vakcine Leskovčani opredelili
hotel bell

Do sada u Leskovcu dato više od 25.000 vakcina, evo i kompletnih podataka o tome za koje su se vakcine Leskovčani opredelili

Na teritoriji Grada Leskovca ukupno je do sada dato 25.188 vakcina što govori o spremnosti građana da se proces imunizacije uspešno okonča.

Vakcinisano je 14.792 ljudi, od kojih je 10.396 građana primilo i drugu dozu vakcine za koju su se opredelili.

Najveći broj Leskovčana opredelio se za kinesku vakcinu koja ja bila dostupna i u najvećim količinima, a najmanji je broj datih vakcina Astrazeneka koja je i poslednja stigla u Srbiju.

Vakcinu kineskog proizvođača „Sinofarm“ primile su 10.693 osobe od kojih je 9.301 revakcinisana, odnosno primila je obe doze vakcine.

Prvu dozu „Pfizer / BioNTech“ vakcine primilo je 1.115 osoba, a drugu dozu njih 745.

Za rusku vakcinu „Sputnik V“ opredelilo se 2.347 građana koji su primili prvu dozu, a revakcinisana je 361 osoba.

„Oxford / AstraZeneka“ vakcinu, koja je i poslednja stigla u Srbiju, do sada je primilo 637 ljudi. Druga doza ove vakcine primenjuje se posle 12 nedelja, tako da još uvek nema revakcinisanih.

Iz Vlade Srbije podsećaju da je za svaku vakcinisano osobu rezervisana i ostavljena i druga doza vakcine, zbog čega je Srbija i prva u Evropi po broju vakcinisanih na milion stanovnika koji su primili obe doze vakcine.

Pogledaj takodje

Dečje odeljenje leskovačke biblioteke i zvanično otvoreno nakon rekonstrukcije

U građevinske radove, nabavku polica, nameštaja i opreme uloženo je milion i 4oo hiljada dinara …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *