Početna / DOGAĐAJI / Direktor JP “Srbijavode” posetio Medveđu
hotel bell

Direktor JP “Srbijavode” posetio Medveđu

Goran Puzović, direktor JP “Srbijavode” obišao je radove na drugoj fazi regulacije korita reke Jablanice u Medveđi.

Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić istakao je da od izgradnje rečnog korita do danas nisu bili izvođeni radovi na sanaciji keja reke Jablanice, kao i na regulaciji rečnog korita. Shodno tome, opština Medveđa je u više navrata inicirala sastanak sa nadležnima u JP “Srbijavode”. Nakon uspešnog ishoda tih sastanaka, urađen je elaborat projekta po kome se vrši sanacija rečnog korita. Radove su finansirali JVP „Srbijavode“, a na zahtev lokalne samouprave u Medveđi. Izvođač radova je „HSV“ iz Vlasotinca.

Čišćenje, sanacija i regulacija keja i rečnog korita reke Jablanice podeljeno je u tri faze, od kojih je u prvu uloženo 18,5 miliona dinara, koja je obuhvatala uklanjanje šiblja, rastinja kao i drugih grubih radova na čišćenju. Druga faza podrazumeva čišćenje reke Lapašnice uzvodno od ušća i nastavak čišćenja i sanacije reke Jablanice, uzvodno od kraja regulisanog korita. Ova faza koštala je 6,5 miliona, a u planu je da na proleće počne i treća faza koja će koštati 12,5 miliona dinara. Prilikom uklanjanja nanosa i praktično otkrivanja regulacije, uočena su brojna oštećenja na obalautvrdama, pragovima, sleganje nožice itd.

U narednom periodu biće potrebna izrada elaborata treće faze sanacije, koja bi obuhvatila i izgradnju 350 m obalautvrde, sanacije 6 pragova i sanaciju nožice na dužini od oko 100 m.

Radovi treće faze će biti u Programu poslovanja Javnog preduzeća “Srbijavode” za 2020. godinu.

Ovi radovi su bitni jer će regulacijom rečnog korita Jablanice biti postignuta potpuna bezbednost. Do sada je regulisano 1170 metara rečnog korita, a biće stavljeno pod kontrolu još 300 metara.

Pogledaj takodje

U Vranju 15.258 vakcinacija – obe doze primilo 6.068 građana

Na teritoriji Grada Vranja do sada je obavljeno ukupno 15.258 vakcinacija. Ukupno je vakcinisano 15.258 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *