Demokratska omladina: SNS ucenjuje mlade zapošljavanjem

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Na konferenciji za medije Demokratske omladine govorili su mladi odbornički kandidati na listi “Za pravedni Leskovac”.

Demokratska omladina smatra da je na delu ucenjivanje mladih da se učlane u SNS i rade u kampanji kako bi dobili posao.

– Demokratska stranka se bavi svim problemima sa kojima se gradjani suočavaju, a jedan od najvažnijih je zapošljavanje mladih. Svi smo svedoci šta se radi i kako su mladi ucenjeni poslom. U protekle 3,5 godine je 4 puta više mladih otišlo iz Srbije nego u prethodnom periodu. Mi ćemo nastaviti borbu protiv ovakve vlasti. Niko u mom okruženju se ne zapošljava, osim ako to nije stranači i na odredjeno vreme. Zbog toga pozivam mlade da izadju na izbore i glasaju za listu “Za pravedni Leskovac – rekao je Bratislav Savić, odbornički kandidat na listi Za pravedni Leskovac.

– Videli smo zvaničnu anketu Kancelarije za mlade koja je vršila analizu i došla do toga da je navjeći problem kod mladih od 15 do 30 godina nezaposlenost, nizak životni standard i nedostatak perspektive. Zbog toga mladi ljudi i odlaze iz Leskovca. Umesto da rešava te probleme Grad Leskovac preko Kancelarije za mlade kupuje glasove i to na taj način što finansira odredjene neformalne grupe. Te grupe su formriane ispred štandova na kojima se deli Leskovački informator, a to je klasična zloupotreba mladih u marketinške svrhe i ucenjivanje mladih da dodju do posla. Leskovački informator ne sadrži nijednu temu o mladima, već je klasičan predizborni bilten SNS-a. Zbog toga pozivamo mlade ljude da se otrgnu od straha, da budu svesni da oni odlučuju o svojoj i sudbini svoje zemlje. Iako SNS ima mlade ljude koji obavljaju neke funkcije u lokalnoj vlasti, oni ne učestvuju u donošenju odluka nego rade adminsitrativne poslove. Pokazatelj odnosa SNS-a prema mladima je i podatak da u Gradskom veću nema mladjih od 30 godina. U vreme vlasti DS-a u veću su bila trojica mladih, Saša Pešić, Marko Mladenović i Miroslav Živković i to pokazuje razlike u odnosu prema mladima – rekao je Miloš Savić, odbornički kandiat SNS.

Stefan Zdravković iz Kluba Demokratske omladine je rekao da su mladi često primorani da se učlane u SNS i da učestvuju u kampanji kako bi došli do posla.

Check Also

Bojničanin drvenim štapom tukao pedesetpetogodišnjeg muškarca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bojniku uhapsili su M. A. (1983) iz okoline Bojnika, zbog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *