Demokrate predstavile program za Porečje: Novi put, turizam i status gradske opštine šansa za Vučje

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Aktivisti Demokratske stranke i njenih koalicionih partnera, danas su u Vučju delili promotivni izborni materijal i predstavili svog kandidata za gradonačelnika, Sašu Stojanovića.

Prioriteti Koalicije ”Za pravedni Leskovac” su da se Vučju obezbedi status gradske opštine, reše nagomilani komunalni i infrastrukturni problemi čitavog porečkog kraja i rekonstruiše put koji ovu varošicu povezuje sa Leskovcem, istakao je Stojanović.

-Prioritet svih prioriteta biće da se u Vučje dovedu investitori, koji će obezbediti zapošljavanje mladih. Ova mikro sredina ima i sve preduslove za razvoj turizma, koji može doneti značajne prihode. Namera nam je da od Vučja napravimo ozbiljnu gradsku opštinu i, ukoliko pobedi na izborima, Koalicija ”Za pravedni Leskovac”, koju, pored Demokratske, čine još i Reformistička stranka, Narodni pokret ”Srbija”, Liga za jug i Pokret Pravda i razvoj, će to i uraditi, obećao je Saša Stojanović.

Potpisujući sa DS-om Sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima, Reformistička stranka je, okosnicu svog programa bazirala na decentralizaciji Leskovca, odnosno vraćanje statusa opštine Vučju, Grdelici i Brestovcu, naglašava Dejan Mitić:

-Vučje ne bi smelo da bude ”slepo crevo” Leskovca, već potencijal za razvoj čitavog Jablaničkog okruga. Nijedna lokalna vlast do sada nije imala sluha za ulaganje u turizam, a ovde postoje uslovi za zimski, letnji, lovni, seoski, planinski i sportski turizam, koji bi od male, siromašne varošice, mogao da napravi pravu turističku Meku na jugu Srbije.

Osamdesetih godina, Vučje je imalo više zaposlenih nego stanovnika, a sada je cilj svih žitelja, pa i političara, da se domognu Leskovca, Beograda ili inostranstva. Za ovu varošicu nema budućnosti, ukoliko Vučjanci ne uzmu sudbinu u svoje ruke, zaključio je Dejan Mitić.

Check Also

Leskovčanima predstavljen novi broj SNS Informator: Aktuelnosti iz političkog života Leskovca i Srbije

Na gradskom trgu danas je promovisan novi broj stranačkog glasila, SNS Informator, koje je predstavljeno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *