hotel bell

Demokrate predstavile program za Porečje: Novi put, turizam i status gradske opštine šansa za Vučje

Aktivisti Demokratske stranke i njenih koalicionih partnera, danas su u Vučju delili promotivni izborni materijal i predstavili svog kandidata za gradonačelnika, Sašu Stojanovića.

Prioriteti Koalicije ”Za pravedni Leskovac” su da se Vučju obezbedi status gradske opštine, reše nagomilani komunalni i infrastrukturni problemi čitavog porečkog kraja i rekonstruiše put koji ovu varošicu povezuje sa Leskovcem, istakao je Stojanović.

-Prioritet svih prioriteta biće da se u Vučje dovedu investitori, koji će obezbediti zapošljavanje mladih. Ova mikro sredina ima i sve preduslove za razvoj turizma, koji može doneti značajne prihode. Namera nam je da od Vučja napravimo ozbiljnu gradsku opštinu i, ukoliko pobedi na izborima, Koalicija ”Za pravedni Leskovac”, koju, pored Demokratske, čine još i Reformistička stranka, Narodni pokret ”Srbija”, Liga za jug i Pokret Pravda i razvoj, će to i uraditi, obećao je Saša Stojanović.

Potpisujući sa DS-om Sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima, Reformistička stranka je, okosnicu svog programa bazirala na decentralizaciji Leskovca, odnosno vraćanje statusa opštine Vučju, Grdelici i Brestovcu, naglašava Dejan Mitić:

-Vučje ne bi smelo da bude ”slepo crevo” Leskovca, već potencijal za razvoj čitavog Jablaničkog okruga. Nijedna lokalna vlast do sada nije imala sluha za ulaganje u turizam, a ovde postoje uslovi za zimski, letnji, lovni, seoski, planinski i sportski turizam, koji bi od male, siromašne varošice, mogao da napravi pravu turističku Meku na jugu Srbije.

Osamdesetih godina, Vučje je imalo više zaposlenih nego stanovnika, a sada je cilj svih žitelja, pa i političara, da se domognu Leskovca, Beograda ili inostranstva. Za ovu varošicu nema budućnosti, ukoliko Vučjanci ne uzmu sudbinu u svoje ruke, zaključio je Dejan Mitić.

Check Also

U nedelju bez struje tri gradske ulice

ED Leskovac obaveštava svoje korisnike da će bez električne energije u nedelju biti tri ulice …

Оставите одговор