Home / DRUŠTVO / Dečja sedišta za “septembarce“ i “oktobarce“
hotel bell

Dečja sedišta za “septembarce“ i “oktobarce“

Roditeljima beba rođenih u devetom i desetom mesecu 2021. godine, uručena su dečja sedišta, dar grada Leskovca novorođenoj deci

Tokom septembra i oktobra, u Leskovcu je rođeno 168 beba i sve su, nakon prijave roditelja, stekle pravo na poklon u vidu dečjeg sedišta.

– Lokalna samouprava vrednuje i podržava porodicu, kao najvažniju instituciju društva. U prilog tome govore i brojne mere populacione politike. Dečja sedišta, koja grad poklanja, podrška su porodicama u prvim mesecima života novorođenčeta. Za ovu godinu, planirali smo i nabavili 1.100 sedišta, sa nadom da će taj broj biti premašen. Ako bude tako, dopunićemo nabavku, rekla je pomoćnica gradonačelnika, Jelena Stamenković, pozivajući roditelje koji danas nisu mogli da preuzmu sedišta, da to učine narednih dana u zgradi Skupštine.

Sanja Dimitrijević iz Bratmilovca, koja je ove godine po drugi put postala majka, naglasila je da osim pažnje, ljubavi i strpljenja, u podizanje dece moraju da se ulože i značajna finansijska sredstva. Divno je znati da grad Leskovac smatra sve majke podjednako važnim i da vodi računa o bezbednosti naše dece, rekla je ona, zahvalivši se gradu za ovu i sve druge vidove podrške porodicama sa decom.

Check Also

Korona presek: U poslednja 24 sata još 76 osoba pozitivno na koronu

Prema poslednjim podacima ZZJZ Leskovac od 538 testiranih u poslednja 24 sata u Jablaničkom okrugu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *