Deca bez roditeljskog staranja otišla na letovanje u trajanju od 11 dana u organizaciji grada Leskovca i nadležnog ministarstva

Deca bez roditeljskog staranja koja se nalaze na porodičnom smeštaju, hraniteljstvu rano jutros krenula su na letovanje u trajanju od 11 dana u Nea Kalikratiji.

I ove godine organizatori letovanja su Grad Leskovac i Centar za socijalni rad, uz veliku podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Decu bez roditeljskog staranja su na letovanje ispratili zamenica gradonačelnika Leskovca dr Lidija Dimitrijević i član Gradskog veća Aleksandar Pejčić. Oni su deci i hraniteljima poželeli srećan put i lep provod u ime gradonačelnika dr sci. med. Gorana Cvetanovića.

„U hraniteljskim porodicama u Leskovcu odrasta 113 dece. Po zakonskim propisima deca na hraniteljstvu imaju pravo ili na letovanje ili na ekskurziju. Ove godine je 35 dece odabralo letovanje. Tim stručnjaka iz Centra za socijalni rad u Leskovcu je za njih organizovao letovanje i za tu namenu izdvojeno je 3,3 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena od nadležnog ministarstrva. Deci je obezbeđena lekarska pratnja, spasioci, sa njima će krenuti i hranitelji, koji putuju o svom trošku i tri stručna radnika Centra. ilj grada Leskovca je da uspostavi efikasan sistem socijalne zaštite koji će odgovoriti na potrebe svih građana i koji će podržavati ranjive pojedince i grupe kojima je potrebna pomoć društva i države. Naša je obaveza da deci iz hraniteljskih porodica, kao najranjivijoj grupi u sistemu socijalne zaštite, pružimo svu moguću ljubav, negu, dom, podršku i poverenje.“ – rekla je na ispraćaju dece na letovanje zamenica gradonačelnika Leskovca dr Lidija Dimitrijević.

Check Also

Teška saobraćajna nesreća na auto-putu kod Predejana – jedna osoba poginula, dvoje dece i dvoje odraslih povređeno

Danas oko 18 časova na auto putu krzo Grdeličku klisuru, u blizini Predejana dogodila se …