Deblokiran račun Medicinske škole: zahvalnost gradonačelniku Cvetanoviću na rešavanju problema i brojnim investicijama

Iz leskovačke srednje Medicinske škole stiglo je saopštenje o prekidu decenijske blokade račune jedne od najpopularnijih srednjih škola u gradu.

“Sa velikim zadovoljstvom obaveštavam vas da su svi računi Medicinske škole deblokirani u ponedeljak, 8.07.2024. godine nakon višedecenijske agonije i milionskih dugovanja na ime izgradnje objekta škole nakon požara 2005. godine, kao i dugovanja za grejanje prema Opštoj bolnici Leskovac za grejanje do 2012. godine.

Ovim putem u ime zaposlenih u Medicinskoj školi, učenika , roditelja i svoje lično ime, zahvaljujemo se gradonačelniku dr sci. med. Goranu Cvetanoviću, kao i i njegovom ekspeditivnom timu na velikom angažovanju i uspešno rešenom, nasleđenom problemu. I ne samo za rešenje problema, već i za umanjenje ukupnog dugovanja sa kamatom za 20%, što je ušteda od skoro 60 miliona dinara.
Svih ovih godina, škola je funkcionisala otežano, ali zahvaljujući dodatnim naporima gradske uprave i asignacijama, servisirani su svi računi na vreme, islaćivani su putni troškovi i jubilarne nagrade za zaposlene, a nisu izostala ni ulaganja.

Za opremanje kabineta za informatiku, kao i za digitalizaciju u radu škole, Grad Leskovac je obezbedio i invesitrao oko 750.000,00 dinara. Urađena je rekonstrukcija i adaptacija podstanice za parno grejanje u vrednosti od 3.090.894,00 dinara, rekonstrukcija i dogradnja sportskog terena u vrednosti od 2.971.509,00 dinara. Odobrena su i isfinansirana četiri projekta Đačkog parlamenta Medicinske škole u periodu od 2018-2023. godine i to: ,,Parlamentarci u akciji uređenja terena“ (145.200,00 dinara); ,,Letnji potrčko“ (121.600,00); ,,Eko učionica“ (150.000,00); ,,Kultura za sve“ (149.387,00 dinara).

Problemi postoje da bi se rešavali. I kao što se iz priloženog vidi, Grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom dr sci. med. Goranom Cvetanovićem ne samo da uspešno rešava nasleđene i novonastale probleme, već uspeva i da investira u tako otežanim okolnostima. Još jednom veliko hvala!

S poštovanjem,

Direktor škole

                                          Marija Savić"

Check Also

I narednih sedam dana iste cene goriva

Od danas do narednog petka, 19. jula, vozači će plaćati gorivo po istim cenama. U …